Ondersteuning en begeleiding in gemeente Leusden

s Heeren Loo biedt zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in Leusden.

's Heeren Loo is een zorginstelling die altijd dichtbij is. Ook bij u in Leusden ondersteunen, begeleiden en behandelen we mensen met een (licht) verstandelijke beperking, van jong tot oud.

Zorg thuis en in de buurt

Bij 's Heeren Loo organiseren we de zorg voor uw kind zoveel mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving:

  • we komen bij voorkeur bij u thuis om uw kind te ondersteunen
  • we bekijken altijd samen met u en de mensen om u heen wat de beste mogelijkheden zijn
  • voor een diagnose, behandeling of therapie kan uw kind terecht bij ons expertisecentrum Advisium

Ondersteunen van kind en gezin

Wij denken zo vroeg mogelijk met u mee over de ontwikkeling van uw kind. Als het even niet lekker loopt of als er problemen ontstaan, kunt u bij ons terecht voor antwoorden en advies:

  • we onderzoeken uw kind en bekijken samen met u wat er aan de hand is
  • het kan zijn dat u met een aantal tips en handvatten al geholpen bent, maar ook voor een behandeling of begeleiding kan uw kind bij ons terecht
  • als het nodig is, ondersteunen we u ook bij de opvoeding
  • Kinderen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen kunnen soms (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Bijvoorbeeld wanneer ze ernstige sociale of emotionele problemen hebben of hun gedrag risicovol is. Bij jongeren tot 23 jaar, biedt Groot Emaus hulp. Jongeren krijgen behandeling en begeleiding én binnen de behandelgroep én op school én in de vrije tijd. Ook biedt Groot Emaus crisisopvang aan.

Werk en dagbesteding in Leusden

Of je jong of oud bent, een beperking hebt of niet. Iedereen wil overdag lekker bezig zijn. Wij helpen uw kind of familielid met een (licht) verstandelijke beperking aan leuk werk of een goede dagbesteding. Er is altijd de mogelijkheid om begeleiding van een ervaren jobcoach te krijgen. Hiermee helpen wij, waar mogelijk, door te stromen naar een zelfstandige werkplek. Samen met uw kind kijken we naar de beste mogelijkheden voor groei en ontwikkeling.

Wonen en verblijf in Leusden

Zelfstandig zijn, wil iedereen. Gelukkig maakt een klein beetje hulp van 's Heeren Loo vaak al het verschil. Of het nu gaat om hulp aan huis of begeleid zelfstandig wonen.
Maar ook voor 24-uurs zorg kan uw kind of familielid bij ons terecht.

Begeleid wonen, kan bij ons:
  • midden in de wijk
  • alleen of in een groep
  • in een ouderinitiatief of gezinshuis

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van 's Heeren Loo in gemeente Leusden? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen u ook op weg met het organiseren van de benodigde en gewenste zorg voor uw kind of familielid. Kunt u het beste naar de gemeente of naar het CIZ? Wij geven u hierbij advies, staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden en zijn voortdurend in ontwikkeling. We denken graag met u mee!

Hulp voor professionals

Ook professionals kunnen bij ons expertisecentrum Advisium terecht met vragen. Wij hebben alle expertise in huis over onderzoek, begeleiding en behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Advisium is onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep. Heeft u een patiënt met een (licht) verstandelijke beperking waarover u wilt sparren? Of werkt u in een sociaal wijkteam en bent u op zoek naar de mogelijkheden van zorg in de buurt? Neem dan contact met ons op.