Ondersteuning en begeleiding in gemeente Noordoostpolder

s Heeren Loo biedt zorg op maat voor mensen met een verstandelijke beperking in Noordoostpolder.

's Heeren Loo is een zorginstelling die altijd dichtbij is. Ook bij u in gemeente Noordoostpolder ondersteunen, begeleiden en behandelen we mensen met een (licht) verstandelijke beperking, van jong tot oud. Bijvoorbeeld in de plaatsen Emmeloord, Markness, Ens en Creil.

Zorg thuis en in de buurt

Bij 's Heeren Loo organiseren we de zorg voor uw kind zoveel mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving:

 • we komen bij voorkeur bij u thuis om uw kind te ondersteunen
 • we bekijken altijd samen met u en de mensen om u heen wat de beste mogelijkheden zijn
 • voor een diagnose, behandeling of therapie kan uw kind terecht bij ons expertisecentrum Advisium

Ondersteunen van kind en gezin

Wij denken zo vroeg mogelijk met u mee over de ontwikkeling van uw kind. Als het even niet lekker loopt of als er problemen ontstaan, kunt u bij ons terecht voor antwoorden en advies:

 • we onderzoeken uw kind en bekijken samen met u wat er aan de hand is
 • het kan zijn dat u met een aantal tips en handvatten al geholpen bent, maar ook voor een behandeling of begeleiding kan uw kind bij ons terecht
 • als het nodig is, ondersteunen we u ook bij de opvoeding
 • Kinderen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen kunnen soms (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Bijvoorbeeld wanneer ze ernstige sociale of emotionele problemen hebben of hun gedrag risicovol is. Bij jongeren tot 23 jaar, biedt Groot Emaus hulp. Jongeren krijgen behandeling en begeleiding én binnen de behandelgroep én op school én in de vrije tijd. Ook biedt Groot Emaus crisisopvang aan.

Dagbesteding en werken in gemeente Noordoostpolder

Iedereen wil overdag lekker bezig zijn. Nieuwe ervaringen opdoen, elkaar ontmoeten en vaardigheden aanleren. Dat is voor jong of oud, met beperking of niet, belangrijk. Wij kunnen uw kind of familielid helpen aan leuk werk of een goede dagbesteding. Als het mogelijk is, uiteindelijk zelfs aan een werkplek in een regulier bedrijf. Hiervoor geven wij trainingen en bieden begeleiding en behandeling.
Voorbeelden van dagbestedingslocaties zijn:

 • Het Wapen van Ens: Hier doet uw kind of familielid met een verstandelijke beperking werkervaring op in de horeca. Tegelijkertijd ontwikkelt hij of zij zich op sociaal en maatschappelijk vlak. Een beetje begeleiding van 's Heeren Loo brengt zelfstandigheid binnen handbereik.
  Neem ook een kijkje op de Facebook pagina van de cliënten bij Het Wapen van Ens.
 • Groengroep: Is een reguliere baan niet passend voor uw kind of familielid? En houdt hij of zij ervan om in de buitenlucht te zijn? Dan is de groengroep de perfecte dagbesteding. Uw kind of familielid gaat elke dag met een gediplomeerde begeleider de bossen in. Onder andere in opdracht van Staatsbosbeheer. In deze beschermde werkomgeving houden wij rekening met de beperking van uw kind of familielid. Maar zorgen er ook voor dat hij zich kan blijven ontwikkelen. Precies op het niveau dat bij hem of haar past.

Bekijk ook het totaaloverzicht van alle mogelijkheden op het gebied van dagbesteding in gemeente Noordoostpolder.

Wonen en verblijf in gemeente Noordoostpolder

Waar mogelijk, streven wij samen met de cliënt naar zelfstandigheid. En dat kan vaak al door een klein beetje hulp. Thuis of begeleid zelfstandig. 's Heeren Loo biedt in gemeente Noordoostpolder verschillende typen verblijf aan, zoals:

 • Hulp en ondersteuning thuis: Het kan zijn dat uw kind of familielid geheel zelfstandig kan wonen. Maar alleen een aantal uur per maand of iedere week wat hulp nodig heeft. Wij komen bij hem of haar thuis om bijvoorbeeld financiële zaken te helpen regelen. Samen stellen we doelen op en maken duidelijke afspraken.
 • Jeanne d'Arclaan in Emmeloord: In deze 20 appartement bereiden wij uw kind of familielid met een licht verstandelijke beperking voor op een zelfstandige woonplek. Wij begeleiden hem of haar bij de verbetering en uitbreiding van de vaardigheden die hiervoor nodig zijn. En maken het op deze manier mogelijk voor cliënten om een zelfstandige toekomst tegemoet te gaan. In overleg is het ook mogelijk om hier een vaste woonplek te krijgen.
 • Bossulaan 37 in Emmeloord: 's Heeren Loo biedt jongeren hier de ruimte om zelfstandig te zijn. Met een beetje begeleiding waar nodig. In elk van de negen appartementen woont een cliënt tussen de 14 en 25 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB).

Bekijk ook het totaaloverzicht van alle mogelijkheden op het gebied van wonen en verblijf in gemeente Noordoostpolder.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van 's Heeren Loo in gemeente Noordoostpolder? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen u ook op weg met het organiseren van de benodigde en gewenste zorg voor uw kind of familielid. Kunt u hiervoor het beste naar de gemeente of naar het CIZ. Wij geven u advies, staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden en zijn voortdurend in ontwikkeling. We denken graag met u mee! 

Hulp voor professionals

Ook professionals kunnen bij ons expertisecentrum Advisium terecht met vragen. Wij hebben alle expertise in huis op het gebied van onderzoek, begeleiding en behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Advisium is onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep. Heeft u een patiënt met een (licht) verstandelijke beperking waarover u wilt sparren? Of werkt u in een sociaal wijkteam en bent u op zoek naar de mogelijkheden van zorg in de buurt? Neem dan contact met ons op.

Direct contact

 

MA-VRIJ  08:00-18:00 UUR

0800-3 55 55 55
WHATSAPP: 06-83 36 20 29
zet dit nummer in uw contacten

CONTACTFORMULIER

AANMELDFORMULIER