Ondersteuning en begeleiding in gemeente Wijchen

s Heeren Loo biedt zorg op maat voor mensen met een verstandelijke beperking in Wijchen.

's Heeren Loo is een zorginstelling die altijd dichtbij is. Ook bij u in Wijchen en omstreken ondersteunen, begeleiden en behandelen we mensen met een (licht) verstandelijke beperking.

Zorg thuis en in de buurt

Bij 's Heeren Loo organiseren we de zorg voor uw kind zoveel mogelijk in de eigen, vertrouwde omgeving:

  • we komen bij voorkeur bij u thuis om uw kind te ondersteunen
  • voor een diagnose, behandeling of therapie kan uw kind terecht bij ons expertisecentrum Advisium. Hier werken o.a. artsen, gedragswetenschappers en fysiotherapeuten gespecialiseerd in de zorg aan mensen met een verstandelijke handicap.
  • we bekijken altijd samen met u en de mensen om u heen wat de beste mogelijkheden zijn

Ondersteunen van kind en gezin

Wij denken zo vroeg mogelijk met u mee over de ontwikkeling van uw kind. Als het even niet lekker loopt of als er problemen ontstaan, kunt u bij ons terecht voor antwoorden en advies:

  • we onderzoeken uw kind en bekijken samen met u wat er aan de hand is
  • het kan zijn dat u met een aantal tips en handvatten al geholpen bent, maar ook voor een behandeling of begeleiding kan uw kind bij ons terecht
  • als het nodig is, ondersteunen we u ook bij de opvoeding
  • Kinderen met een lichte verstandelijke beperking en gedragsproblemen kunnen soms (tijdelijk) niet meer thuis wonen. Bijvoorbeeld wanneer ze ernstige sociale of emotionele problemen hebben of hun gedrag risicovol is. Bij jongeren tot 23 jaar, biedt Groot Emaus hulp. Jongeren krijgen behandeling en begeleiding én binnen de behandelgroep én op school én in de vrije tijd. Ook biedt Groot Emaus crisisopvang aan.

Kindcentrum Zuidoost-Nederland (ZON) in Druten

U wilt dat uw kind zich optimaal ontwikkelt, zodat het zelfstandig kan worden. Kunt u hier wat ondersteuning bij gebruiken? Bij Kindcentrum ZON in Druten kunt u terecht voor begeleiding op maat. Van buitenschoolse opvang, schoolondersteuning en weekend- en dagopvang tot 24-uurs-zorg op diverse locaties. Uw kind groeit in een tempo dat bij hem of haar past en krijgt steeds meer regie op zijn of haar leven. Kindcentrum ZON in Druten werkt nauw samen met De Kom, een school voor speciaal onderwijs.

Werk, dag- en vrijetijdsbesteding in en rond Wijchen

Mensen ontmoeten en meedoen in de samenleving is voor iedereen belangrijk. Of je jong of oud bent, een beperking hebt of niet. Wij kunnen uw kind of familielid helpen aan leuk werk of een goede dagbesteding. Waar mogelijk, streven we samen met hem of haar naar zelfstandigheid. Met onder andere onze begeleiding brengen wij een baan binnen een regulier bedrijf een stuk dichterbij.
Werkplekken in de omgeving zijn bijvoorbeeld:

  • Lunchcafé Pauli's: wil uw kind of familielid graag in de horeca werken? Dagelijks bufetten verzorgen, maar ook feestjes en catering op locatie. Zelfs een interne horeca-opleiding en een diploma halen, is een mogelijkheid.
  • Uit de Kunst: wil uw kind of familielid graag in een winkel werken? Van het prijzen van de artikelen tot werken achter de kassa. En van inpakken tot bevoorraden. Uw kind doet het hier allemaal. Goed voor het zelfvertrouwen en vooral heel leuk.

Vrijetijdsbesteding

Wij helpen uw kind ook bij de invulling van de vrije tijd, zodat uw kind iets doet wat hij/zij leuk vindt. Wijchen is een levendige gemeente en biedt voor mensen met een verstandelijke beperking diverse mogelijkheden voor vrijetijdsbesteding.

Wonen en verblijf in en rond Wijchen

Niet iedereen heeft dezelfde (hoeveelheid) ondersteuning nodig. Daarom biedt 's Heeren Loo ook in uw gemeente verschillende typen. Van licht tot zwaar. Van ondersteuning thuis tot wonen in een speciale, beschermde omgeving.

Ondersteuning thuis in Wijchen

Wil uw kind of familielid zelfstandig blijven wonen? Maar heeft hij of zij wel ondersteuning nodig bij specifieke taken? Dan kan een klein aantal uren per week hulp thuis nét dat verschil maken. Bijvoorbeeld bij financiële zaken of het onderhouden van sociale contacten. In dit alles werken wij zo veel mogelijk samen met de mensen om uw kind heen.

Begeleid wonen in Wijchen

Het kan zijn dat uw kind 24 uur per dag zorg nodig heeft en daardoor niet meer thuis kan wonen. Ook in dat geval kunt u altijd bij ons terecht. Begeleid wonen kan bij ons midden in de wijk, alleen of in een groep of in een ouderinitiatief of gezinshuis.

Een voorbeeld van begeleid wonen in Wijchen is Pleinzicht. Een locatie met studio's en ook een aantal gezamelijke huiskamers. Hier wonen volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking die deels zelfredzaam zijn.

Bent u op zoek naar een woning voor uw kind? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden en proberen wij een plek te vinden in de directe omgeving.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van 's Heeren Loo in gemeente Wijchen? Neem dan contact met ons op via 0800 - 3 55 55 55 of gebruik het contactformulier.

Wij helpen u ook op weg met het organiseren van de benodigde en gewenste zorg voor uw kind of familielid. Kunt u het beste naar de gemeente of naar het CIZ? Wij geven u hierbij advies, staan altijd open voor nieuwe mogelijkheden en zijn voortdurend in ontwikkeling. We denken graag met u mee!

Hulp voor professionals

Ook professionals kunnen bij ons expertisecentrum Advisium terecht met vragen. Wij hebben alle expertise in huis over onderzoek, begeleiding en behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Advisium is onderdeel van 's Heeren Loo Zorggroep. Heeft u een patiënt met een (licht) verstandelijke beperking waarover u wilt sparren? Of werkt u in een sociaal wijkteam en bent u op zoek naar de mogelijkheden van zorg in de buurt? Neem dan contact met ons op.