Ambulante begeleiding bij zelfstandig wonen

Bij zelfstandig wonen komt veel kijken en soms is een beetje hulp bij de dagelijkse dingen zoals het huishouden, geldzaken, gezondheid enzovoort heel erg fijn. Zeker als je een licht verstandelijke beperking hebt. Een ambulant begeleider kan jou hierbij helpen in jouw eigen vertrouwde omgeving.

Begeleiding thuis als je zelfstandig woont bij jou in de buurt

Vul hieronder plaatsnaam of postcode in, dan zie je waar we jou kunnen helpen met ambulante begeleiding thuis als je zelfstandig woont.

Type locatie

Lees de ervaringen van Annelies, Marjolein en Peter

 • Annelies

  ‘Ik vond het best spannend toen mijn dochter begeleid zelfstandig ging wonen. Ze is toch kwetsbaar. Natuurlijk kan ze ook op ons terugvallen, maar ik wist niet of ze dat ook echt zou doen. Door de begeleiding van Peter, heb ik meer rust. En als ze ergens echt niet uitkomt, belt ze ons. Dat is prettig.”

 • Marjolein

  “Ik woon nu een jaar begeleid zelfstandig, daarvoor heb ik 2 jaar in een trainingshuis gewoond. Peter is mijn ambulant begeleider hij komt elke week 2 uur om te praten over hoe het gaat. We hebben samen een schoonmaakschema gemaakt. Ook helpt hij me bij het omgaan met geld en de post.”

 • Peter

  “Het is mooi om te zien dat Marjolein het met een beetje hulp goed redt. Ik zorg dat ze overzicht houdt. Dat gaat steeds beter, ze weet nu hoe ze een kasboek moet bijhouden. En als ze iets moeilijk of eng vindt, vertelt ze dat open. Voorheen kon ze dat vaak niet. Haar sociaal netwerk vergroten is ons volgende doel.”

Begeleiding thuis is:

Wil je ambulante begeleiding thuis? Dan kunnen we je met veel vragen verder helpen. 

 • De ambulant begeleider komt bij je thuis in je eigen vertrouwde omgeving.
 • Hoe organiseer ik mijn huishouden?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik goed in mijn vel zit?
 • Hoe zorg ik goed voor mijn gezondheid en uiterlijk?
 • Hoe ga ik met plezier naar het werk?
 • Hoe zorg ik voor overzicht in mijn geldzaken en bankzaken?
 • Samen overleg je hoe jij het best geholpen kunt worden.
Ambulante begeleiding thuis als je zelfstandig woont

Denk hier alvast over na:

Je weet nu wat ambulante begeleiding thuis is. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Hoe zorg je ervoor dat je huis een fijne plek is? Hoe regel ik mijn de geldzaken en bankzaken? Wat kan ik doen om met plezier naar mijn werk te gaan? Kortom wat heb ik nodig om een zo zelfstandig mogelijk te leven met de mensen om je heen die belangrijk voor mij zijn?

  Een ambulant begeleider komt bij je thuis en helpt je met het vinden van antwoorden op deze vragen. We willen graag weten waar we extra op moeten letten. Heb je autisme, of ben je soms angstig of snel boos? Hoe meer we weten, des te beter kunnen we jou kunnen helpen.

 • Eerst praten we over wat je wilt bereiken. We bespreken wat goed gaat. Waar je hulp bij zoekt. En wat je wilt leren. Daarna spreken we af hoe vaak en wanneer de ambulant begeleider bij je komt. Regelmatig kijk je of je op de goede weg zit. En heb je je doel bereikt? Dan bouwen we de ambulante begeleiding weer af.

 • Ambulante begeleiding thuis wordt betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Je hebt hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Dit heet: een indicatie. Ingewikkeld? Wij helpen je graag bij het aanvragen van een indicatie.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over ambulante begeleiding thuis bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op