Buitenschoolse opvang

"Vanuit school ga ik met een busje naar de opvang. Rob uit mijn klas gaat daar ook naar toe . Bij de opvang zijn nog meer kinderen. We doen leuke dingen, zoals knutselen, buitenspelen en muziek maken. De begeleiders zijn aardig en leggen goed uit wat we gaan doen. Aan het einde van de middag haalt papa of mama mij weer op."

Lees de ervaring van Iris, Ruben en Conny:

 • Iris

  “Ruben sneeuwde toch wat onder bij de gewone naschoolse opvang. Door zijn verstandelijke beperking heeft hij meer duidelijkheid en rust nodig. De begeleiders helpen hem nu met kiezen van een activiteit. Ze bieden twee dingen aan, waaruit hij kan kiezen. Dat maakt het makkelijker voor hem. Hij heeft het naar zijn zin.”

 • Ruben

  “Bij de naschoolse opvang doe ik veel leuke dingen. Ik kan nu al heel goed puzzelen en kan ook al een beetje beter tellen. Tekenen vind ik ook leuk. Samen met andere kinderen een spelletje doen, vind ik nog een beetje eng. Conny helpt mij daarbij. Zo kan ik met andere kinderen spelen zonder ruzie te krijgen. Conny zegt: 'Probeer het maar, je kunt het’. Ik heb geleerd om het dan gewoon te doen.”

 • Conny

  “Het is mooi om met deze kinderen te werken. Ze brengen allemaal hun eigen persoonlijkheid mee en kunnen zich nog zo ontwikkelen. Ik probeer hen zo goed mogelijk te begeleiden. Afhankelijk van wat ze nodig hebben. Zodat ze op een speelse manier zelftrouwen ontwikkelen en nieuwe dingen durven te doen. En als dat lukt, ben ik trots op ze.”

Buitenschoolse opvang is:

Wil je buitenschoolse opvang voor je zoon of dochter? Je leest hieronder wat dat inhoudt.

 • Opvang met extra aandacht voor je kind
 • Opvang door professionele medewerkers
 • Veiligheid en structuur
 • Gericht op leren en ontwikkeling

Denk hier vast over na:

Je weet nu wat buitenschoolse opvang inhoudt. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over welke begeleiding je kind nodig heeft.

 • Zoek je deskundige opvang voor je kind met een verstandelijke beperking? Een plek waar begeleiders voldoende veiligheid en structuur kunnen bieden. En waar begeleiders activiteiten kunnen afstemmen op de vaardigheden en wensen van je kind. Er zijn twee vormen van opvang: opvang met behandeling en opvang zonder behandeling. We willen graag weten waar we extra op moeten letten. Heeft je kind autisme, is het angstig of snel boos? Hoe meer we weten, des te beter kunnen we je kind opvangen.

 • Voor we starten bespreken we eerst welke begeleiding je kind nodig heeft en waar we extra op moeten letten. Graag horen wij je ervaring.

 • Voor buitenschoolse opvang bij ’s Heeren Loo heb je toestemming nodig. Dat heet: beschikking. Hierin staat welke zorg vergoed wordt. Ingewikkeld? We helpen je graag bij het aanvragen van een beschikking.

 • Misschien heeft je kind taxivervoer nodig om naar de opvang te gaan. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij kunnen het vervoer niet altijd zelf voor je regelen, maar kunnen je hierbij wel helpen.

Waar vind je buitenschoolse opvang bij jou in de buurt?

Je weet nu wat buitenschoolse opvang is. Misschien ben je benieuwd naar welke locaties er bij jou in de buurt zijn en welke begeleiding er is? Vul dan hieronder de plaatsnaam of postcode in en klik op zoeken.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over buitenschoolse opvang bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op