Buitenschoolse opvang

"Vanuit school ga ik met een busje naar de opvang. Rob uit mijn klas gaat daar ook naar toe . Bij de opvang zijn nog meer kinderen. We doen leuke dingen, zoals knutselen, buitenspelen en muziek maken. De begeleiders zijn aardig en leggen goed uit wat we gaan doen. Aan het einde van de middag haalt papa of mama mij weer op."

Lees de ervaring van Iris, Ruben en Conny:

 • Iris

  “Ruben sneeuwde toch wat onder bij de gewone naschoolse opvang. Door zijn verstandelijke beperking heeft hij meer duidelijkheid en rust nodig. De begeleiders helpen hem nu met kiezen van een activiteit. Ze bieden twee dingen aan, waaruit hij kan kiezen. Dat maakt het makkelijker voor hem. Hij heeft het naar zijn zin.”

 • Ruben

  “Bij de naschoolse opvang leer ik om minder onzeker te worden. Ik zocht een baantje, maar ik wist niet of ik wel wat kon vinden. Begeleider Conny hielp mij. Bij het Dolfinarium had ik al stage gelopen en daar heb ik een baantje gevonden. Conny zei: ‘Je moet wel doorzetten’. Ja, doorzetten, dat heb ik wel geleerd.”

 • Conny

  “Het is mooi om met deze kinderen te werken. Ze brengen allemaal hun eigen persoonlijkheid mee en kunnen zich nog zo ontwikkelen. Ik probeer hen zo goed mogelijk te begeleiden. Afhankelijk van wat ze nodig hebben. Zodat ze op een speelse manier zelftrouwen ontwikkelen en nieuwe dingen durven te doen. En als dat lukt, ben ik trots op ze.”

Buitenschoolse opvang is:

 • Opvang met extra aandacht voor je kind
 • Opvang door professionele medewerkers
 • Veiligheid en structuur
 • Gericht op leren en ontwikkeling

Denk hier vast over na:

 • Zoek je deskundige opvang voor je kind met een verstandelijke beperking? Een plek waar begeleiders voldoende veiligheid en structuur kunnen bieden. En waar begeleiders activiteiten kunnen afstemmen op de vaardigheden en wensen van je kind. Er zijn twee vormen van opvang: opvang met behandeling en opvang zonder behandeling. We willen graag weten waar we extra op moeten letten. Heeft je kind autisme, is het angstig of snel boos? Hoe meer we weten, des te beter kunnen we je kind opvangen.

 • Voor we starten bespreken we eerst welke begeleiding je kind nodig heeft en waar we extra op moeten letten. Graag horen wij je ervaring.

 • Voor buitenschoolse opvang bij ’s Heeren Loo heb je toestemming nodig. Dat heet: beschikking. Hierin staat welke zorg vergoed wordt. Ingewikkeld? We helpen je graag bij het aanvragen van een beschikking.

 • Misschien heeft je kind taxivervoer nodig om naar de opvang te gaan. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij kunnen het vervoer niet altijd zelf voor je regelen, maar kunnen je hierbij wel helpen.

Bekijk onderstaande buitenschoolse begeleiding:

Buitenschoolse begeleiding Sterrenloo

Bij Sterrenloo kun je na schooltijd in alle rust spelen en leren.

Lees meer

Meer weten

We vertellen je graag meer over buitenschoolse opvang.

Neem contact op
Terug naar boven