Logeren in een logeerhuis

Logeren in een logeerhuis is leuk! Je ontmoet nieuwe vriendjes. Samen doe je van alles. Voetballen en knutselen. Of naar het zwembad. Heel gezellig dus. Je leert omgaan met anderen. En wat je allemaal kunt doen in je vrije tijd. Ook leer je wat je sowieso moet doen op een dag. Zoals: op tijd opstaan, douchen, aankleden en eten. Jij krijgt de begeleiding die jij nodig hebt. En jouw ouders? Die hebben even tijd voor zichzelf.

We houden goed contact met jouw ouders. Want zij kennen jou natuurlijk het beste. We vertellen aan je ouders hoe het logeren gaat. Soms gebruiken we daarvoor een logeerschrift. In het logeerschrift schrijven je ouders en wij op hoe het met jou gaat. Misschien schrijf of teken je er zelf ook wat in.

Lees de ervaring van Erwin, Renate en Noud

 • Erwin

  "Ik vind logeren leuk. Jorn en Bram uit mijn klas logeren er ook. We doen leuke dingen. Bijvoorbeeld een speurtocht of lekker buiten spelen. Onze begeleider Frits maakt vaak grapjes. ’s Avonds doen we soms spelletjes of we kijken TV. Dat is gezellig, zo met z’n allen."

 • Renate

  "Toen Erwin voor het eerst ging logeren, vond ik dat spannend. Hoe zou hij het vinden? Zou hij wel kunnen slapen in een vreemd bed? En wat als hij naar droomt of een driftbui krijgt? Weten ze dan wel hoe ze met hem om moeten gaan? Al mijn zorgen bleken voorbarig, want Erwin kwam enthousiast weer thuis. We hadden eerder voor logeren moeten kiezen."

 • Noud

  "Je probeert de kinderen een fijne tijd te geven door te kijken naar wat ieder nodig heeft. De één heeft veel energie, die gaat buitenspelen en een ander zit rustig aan tafel wat te tekenen. Dat kan allebei. In een schriftje voor ouders schrijven we wat we gedaan hebben."

Logeren in een logeerhuis van ’s Heeren Loo is:

Wil je logeren in een logeerhuis, dan zijn er veel mogelijkheden. Je leest het hieronder.

 • Doordeweeks, in het weekend of tijdens de vakantie
 • Spelen met andere kinderen van jouw leeftijd
 • Genoeg te doen: spelletjes doen, knutselen of buiten spelen
 • Leuke begeleiders die het fijn vinden dat jij er bent
 • Even vrij voor papa, mama en broertjes en zusjes

Logeren bij ’s Heeren Loo? Denk hier alvast over na:

Je weet nu wat logeren inhoudt. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Het is belangrijk dat jij je thuis voelt in een logeerhuis. Dat je het gezellig hebt met de andere kinderen van jouw leeftijd. Het is ook fijn dat er goede en prettige begeleiding is. Je kunt logeren in een logeerhuis, gezinshuis of op een gewone woongroep. In sommige logeerhuizen heb je een eigen kamer. In andere logeerhuizen slaap je samen met een vriendje of vriendinnetje op een kamer. Sommige logeerhuizen staan in een woonwijk. Andere logeerhuizen staan in de natuur.

  Bekijk de locaties waar je kunt logeren

 • In een logeerhuis werken aardige begeleiders. Zij zorgen ervoor dat je het leuk hebt. En dat je je op je gemak voelt. Misschien heb je speciale begeleiding nodig. Bijvoorbeeld omdat je snel boos wordt. Of omdat je autisme hebt. En alles wat je bij ons leert, is ook handig voor thuis. Zo ontwikkel jij je steeds meer.

 • Wanneer kan je logeren? Dat bespreken we samen met jou en je ouders. Dat kan doordeweeks zijn, maar ook in het weekend. Logeren kan elke week of elke maand. Of alleen tijdens schoolvakanties. Jij hebt dan een leuke logeertijd en je ouders kunnen hun weekend vrij of met de andere kinderen indelen. We hebben ook logeerhuizen waar je na school of in de vakanties naartoe kunt. Dat is gezellig en je leert veel.

 • Logeren bij ’s Heeren Loo kost geld. Maar dat hoef je niet zelf te betalen. Je hebt dan wel toestemming nodig. Heb je een Wlz-indicatie? Dan krijg je het logeren vergoed vanuit de Wlz. Heb je geen Wlz-indicatie? Dan kun je naar de gemeente voor een beschikking. Hierin staat welke zorg jij nodig hebt. Ingewikkeld? We helpen je graag bij het aanvragen van een beschikking.

 • Ga je overdag van het logeerhuis naar dagbesteding? Of naar school? Dan heb je misschien taxivervoer nodig. Het is best lastig om dat zelf uit te zoeken. Wij helpen je er graag bij. Wij kunnen het vervoer niet altijd zelf voor je regelen, maar kunnen je hierbij wel helpen.

Waar kun je logeren bij jou in de buurt?

Je weet nu wat logeren is. Misschien ben je benieuwd naar welke locaties er bij jou in de buurt zijn en welke begeleiding er is? Vul dan hieronder de plaatsnaam of postcode in en klik op zoeken.

Type locatie

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over logeren bij 's Heeren Loo? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op