Wonen in een gezinshuis van 's Heeren Loo

Praktische ondersteuning in het gezin

“De praktische ondersteuning bij ons thuis is fijn, want de wereld van zorg en instanties kan erg onoverzichtelijk zijn. Wij weten nu beter bij welke instanties wij kunnen aankloppen voor hulp of voor het aanvragen van indicaties en beschikkingen. Ook zochten wij samen naar goede dagopvang voor mijn dochter. We zijn blij dat de ambulant begeleider de wereld van zorg begrijpelijk en inzichtelijk maakt voor ons.”

Lees de ervaringen van Robert, Else en Marieke

 • Robert

  “Marieke komt elke week, zij kent mij goed en weet wanneer ik iets niet snap. Dan helpt ze me. Soms ben ik boos en dan praten we, zodat ik niet meer boos ben. Ze oefent met mij de opdrachten van school. Dan leer ik het beter. Ook praat ze met mijn juf over hoe het met mij gaat. Daardoor leer ik veel nieuwe dingen en gaat het goed op school.”

 • Else

  “Toen Robert zijn diagnose kreeg, kwamen we in een wirwar van instanties, hulpverleners en administratieve rompslomp terecht. We zaten soms echt met onze handen in het haar. Marieke heeft ons toen goed geholpen om overzicht te krijgen. Net als bij het vinden van de juiste school voor Robin. Het gaat goed en we kunnen nog steeds met onze vragen en zorgen bij haar terecht. Ze is echt een klankbord.”

 • Marieke

  “Het mooie aan mijn werk vind ik de diversiteit van cliënten: van jong tot oud, van een licht verstandelijke beperking tot hele ingewikkelde problematiek. We doen er alles aan om de cliënt thuis te laten wonen. Bij de één kom je eens in de week een uurtje, bij de ander elke dag. Met mijn grote netwerk kan ik cliënten goed ondersteunen en weet ik de weg bij instanties en de gemeente.”

Praktische ondersteuning in het gezin is:

Wil je weten hoe praktische ondersteuning jou en jouw gezin kan helpen? Je leest het hieronder.

 • Voor gezinnen met een kind met een verstandelijke beperking en/of gezinnen met een ouder met een verstandelijke beperking
 • Enkele uren per week professionele begeleiding bij je thuis
 • Hoe organiseer ik de zorg voor mijn kind het beste?
 • Hoe verdeel ik mijn aandacht tussen alle gezinsleden?
 • Hoe ga ik om met piekmomenten in het gezin?
 • Samen zoek je naar de beste oplossing
 • Herstel van rust en vertrouwen

Denk hier vast over na:

We kunnen jou dus bij veel zaken helpen. Met onze uitleg hieronder kun je vast nadenken over wat je wil en belangrijk vindt.

 • Wat heb je nodig om thuis goed voor je kind met een verstandelijke beperking te zorgen? Om tegelijkertijd rust in je gezin te brengen? En daarbij ook het huishouden draaiende te houden? Misschien heb je andere praktische vragen? Een begeleider komt bij je thuis en helpt je met het vinden van antwoorden op deze vragen. We willen graag weten waar we extra op moeten letten. Heeft je kind autisme, is het angstig of snel boos? Hoe meer we weten, des te beter kunnen we jou en je gezin helpen.

 • Eerst praten we over wat je wilt bereiken voor je kind en je gezin. We bespreken wat goed gaat. Waar je hulp bij zoekt. En wat je wilt leren. Daarna spreken we af hoe vaak en wanneer de begeleider bij je komt. Regelmatig kijk je of je op de goede weg zit. En heb je je doel bereikt? Dan bouwen we de begeleiding weer af.

 • Praktische ondersteuning wordt betaald vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of de Jeugdwet. Je hebt hiervoor toestemming nodig van de gemeente. Dit heet: een indicatie. Ingewikkeld? Wij helpen je graag bij het aanvragen van een indicatie.

Praktische ondersteuning in het gezin bij jou in de buurt

Je weet nu wat praktische ondersteuning in het gezin is. Vul hieronder plaatsnaam of postcode in, dan zie je waar we jou kunnen helpen met praktische ondersteuning in het gezin.

Contact

Kunnen we je helpen?

Wil je meer weten over praktische ondersteuning in het gezin? Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op