Praktische info
Molenstraat Centrum (Unit 5b) 1
7311 XG Apeldoorn
Stuur een mail 06 - 13 94 50 49 Routebeschrijving

academie voor Zelfstandigheid Apeldoorn
Molenstraat-Centrum 1

Leren en school

Je bent erg blij met je eigen plekje. Met wat hulp van je begeleider woon je fijn in Apeldoorn. Vandaag ga je weer naar de academie voor Zelfstandigheid. Want je wilt graag nieuwe dingen leren en zelfstandig iets kunnen regelen. Daarom volg je nu de training Koken. Zo kun je straks zelf een heerlijke maaltijd op tafel toveren. En daarna? Misschien volg je dan wel een training over werk. Want ook daarin wil je ontwikkelen. Eerst maar eens die aardappels in de pan!

In het kort

’s Heeren Loo stimuleert mensen met een (verstandelijke) beperking om zich te ontwikkelen. Bij de academie voor Zelfstandigheid in Apeldoorn kunnen zij cursussen en trainingen volgen. Deze zijn gericht op het vergroten van de zelfstandigheid op woon- en/of werkgebied. Denk bijvoorbeeld aan koken, budgetteren, reizen met het openbaar vervoer of leren omgaan met een iPad. De trainingen van de academie zijn op maat gemaakt. Bij de trainingen wordt het geleerde toegepast in de praktijk.

De trainingen 

Weet jij al wat je bij ons wilt leren? We hebben veel trainingen waar je uit kunt kiezen. Trainingen die je helpen bij zelfstandig werken of zelfstandig wonen. Want daar komt van alles bij kijken. Je kunt bij ons bijvoorbeeld leren koken, budgetteren of zelfstandig reizen met het openbaar vervoer.

We hebben trainingen over nee zeggen, kritiek geven en omgaan met gevoelens. Ook op het gebied van werk kun je bij ons leren. Denk aan samenwerken, vergaderen, basisgereedschap gebruiken of een training Powerpoint of Excel. En nog veel meer!

Op Stap naar Werk is één van onze trainingen over werk. Je denkt na over je toekomstige baan. Je onderzoekt welke soorten banen er zijn en wat er allemaal komt kijken bij werken. Je leert meer over de kenmerken van een beroep en je eigen motivatie en kwaliteiten. Ook ga je aan de slag met het verschil tussen de werkgever en werknemer en afspraken en regels.

Adres en contact 

Molenstraat-Centrum 
7311 XG Apeldoorn
Telefoon: 06 -13 94 50 49 
E-mail: avz.apeldoorn@sheerenloo.nl

Neem contact op