Adres en contact
Calandstraat 24
3316 EA Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Academie voor Zelfstandigheid Dordrecht
Calandstraat 24a

Leren en school

Vind je het leuk om nieuwe dingen te leren? Bijvoorbeeld om zelfstandiger te worden of een training om je op werk voor te bereiden. Of misschien iets anders? De Academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen van 18 jaar en ouder voor wie leren soms lastig is. Je leert wat jij wil leren op je eigen tempo. Ons motto is: Leren is leuk, leren doen we samen!

In het kort

De Academie voor Zelfstandigheid ondersteunt mensen met een beperking in hun dagelijks leven. Je leert er vaardigheden voor (zelfstandiger) wonen en werken. Daardoor word je (sociaal) zelfredzamer en (economisch) zelfstandiger.

De meeste mensen met een beperking leren niet verder na het praktijkonderwijs. De stap naar het mbo is meestal te groot. De academie stelt lesmateriaal beschikbaar zodat zij zich toch verder kunnen ontwikkelen.
De Academie voor Zelfstandigheid werkt samen met ’s Heeren Loo en andere organisaties.

Zo is het maar net, want bij de Academie voor Zelfstandigheid helpen we je om je talenten te ontwikkelen. Zo leer je om zelfstandiger te leven en te werken. Een leven met meer zelfvertrouwen en plezier. Bij ons doe je dat op jouw eigen tempo en op jouw manier, zodat jij je veilig voelt om te leren.

Bij de Academie voor Zelfstandigheid Rivierenland kunnen je terecht met vragen over je toekomst. Wil jij bijvoorbeeld weten welk werk je het beste bij jou past? Of wil je erachter komen hoe je wilt wonen en wat je daarvoor nog wilt leren? De academie helpt om antwoorden te vinden op deze en nog veel meer vragen. En natuurlijk kun je trainingen volgen om de dingen te leren die je wilt leren. Alle trainingen worden op maat gemaakt, zodat ze bij jou passen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op