Praktische info
Zusterkamp 2
3853 HV Ermelo
06 - 82 98 26 94 Stuur een mail Routebeschrijving

Academie voor Zelfstandigheid in Ermelo
Zusterkamp 2

Leren en school

In het kort

Op het woonzorgpark in Ermelo bevindt zich de Academie voor Zelfstandigheid. Onze doelgroep zijn mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt. Mensen leren bij ons meer zelfstandigheid en eigenwaarde op te bouwen op het gebied van werken en wonen. Er worden verschillende trainingen gegeven onder goede begeleiding. Voorbeelden van trainingen zijn lezen en schrijven, rekenen en omgaan met geld en social media. Het geleerde wordt vaak meteen toegepast in de praktijk.

De student staat bij ons centraal en iedereen leert op zijn eigen tempo. Een goede balans is belangrijk. Er wordt serieus gewerkt maar er is uiteraard ook genoeg tijd voor gezelligheid. Ons motto is: Leren is leuk, leren doen we samen!

De Academie voor Zelfstandigheid is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag.

Trainingen

 • Lezen en schrijven
 • Rekenen en omgaan met geld
 • Omgaan met Social Media
  Hierin gaan we samen onder andere ontdekken hoe je veilig kunt internetten, welke webshops betrouwbaar zijn, welke risico’s je loopt als je foto’s plaatst en wat je beter niet kunt doen op Social Media.
 • Omgaan met de Ipad
  Ook bij deze training gaan we op ontdekkingstocht. De volgende onderwerpen komen onder andere voorbij: foto’s maken, selfies maken, Facebook, Messenger en mailen.
 • Sociale Aardigheden
  Hierin kun je leren hoe je omgaat met anderen. Je leert vrienden maken, nee zeggen, vertrouwen op jezelf en nog veel meer.

Het aanbod kan steeds veranderen wanneer er nieuwe leervragen binnenkomen. Wil jij iets leren en staat de training er niet bij? Neem dan toch contact op, dan kijken wij wat wij voor jou kunnen doen!

Wat voor ons belangrijk is, is dat jij zelf graag aan een training mee wilt doen. We verwachten wel dat er vanuit je woning een half uurtje in de week hulp geboden kan worden met het maken van thuisopdrachten.

  Studeren op de academie voor Zelfstandigheid Ermelo

  Contact

  Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

  Neem contact op