Adres en contact
Achisomoglaan 340
7325 BS Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen op woonzorgpark Groot Schuylenburg
Achisomoglaan 340

Wonen

In het kort

Op de woning van Achisomoglaan 340 wonen ouderen met een verstandelijke beperking met Syndroom van Down en/of beginnende dan wel gevorderde dementie. Er is 24-uursbegeleiding aanwezig. De begeleiding richt zich vooral op de mogelijkheden van elke bewoner. De begeleidingsvraag staat hierbij voorop. Er wordt gewerkt vanuit belevingsgerichte zorg.

Woning

De woning is een nieuwbouwwoning uit 2017 en heeft een gemeenschappelijke woonkamer met keuken. Elke bewoner heeft daarnaast een eigen slaapkamer en een eigen of een geschakelde badkamer. Verder heeft de woning een afgesloten tuin. De woning en de tuin zijn goed toegankelijk voor mindervaliden.

De doelgroep van Achisomoglaan 340 zijn cliënten met het syndroom van Down en/of dementie. De zorg wordt geboden op basis van de visie vanuit het Ouderenhuis en er wordt belevingsgerichte zorg geboden. Het is veelzijdige doelgroep met rolstoelafhankelijke mensen tot mobiele mensen. Wij bieden verzorging, verpleging en begeleiding.

Begeleiding

Begeleiders zijn gespecialiseerd in het aanbieden van zorg bij mensen met een dementieel proces vanuit de belevingsgerichte zorg. Daarnaast is de woning bekend met palliatieve zorgverlening.

We proberen elke cliënt een zorgeloze oude dag te bieden, gericht op wat een cliënt zelf kan en wil. Dit wordt geboden vanuit de visie vanuit het ouderenhuis. Ons streven is dat bij toename in zorg en achteruitgang in dementie er geen andere woning hoeft worden te gezocht en de cliënt kan blijven wonen in zijn vertrouwde omgeving. Iedere cliënt mag zijn wie hij of zij wil zijn en wij passen ons tempo aan dat van de cliënt.

Wij kijken naar wat de cliënt wel kan. We stemmen ons handelen af op het lichamelijke en psychisch welbevinden van de cliënt. Dit kan per dag verschillen. Acceptatie is hierin een groot aspect. De zelfredzaamheid willen wij zo lang mogelijk in stand houden evenals het zelf keuzes maken.

Dagbesteding

Daarbij bieden wij dagbesteding vanuit de woning. Zoals wandelen, puzzelen en spelletjes spelen. Wij besteden aandacht aan zintuiglijke activering doormiddel van snoezelen en geurbeleving en maken hierbij gebruik van thema’s en innovatieve hulpmiddelen. Ook ontspanning en vrije tijdsinvulling proberen we aan te passen aan de beleving en ervaringen van de cliënt. We proberen de juiste balans tussen inspanning en ontspanning per cliënt zoveel mogelijk te vinden. Ook buiten de woning is er dagbesteding voor cliënten wat aansluit bij hun beleving. Enthousiasme en energie zijn hierin erg belangrijk.

Omgeving

De woning staat op het woonzorgpark Groot Schuylenburg in Apeldoorn. Op het park wonen mensen met een verstandelijke beperking. Je vindt er alle ingrediënten voor vermaak, waaronder een kinderboerderij. Ook een restaurant, tandarts, huisarts en fysiotherapeut zijn dichtbij.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op