Adres en contact
Achisomoglaan 360
7325 BS Apeldoorn
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen op het woonzorgpark Groot Schuylenburg
Achisomoglaan 360

In het kort

Achisomoglaan 360 is een gemengde woning waar 10 cliënten wonen in de leeftijd van 51 tot 86 jaar. Zij hebben allen een matige tot ernstige verstandelijke beperking, waarbij bij een aantal cliënten ook sprake is van zintuiglijke beperkingen. De cliënten worden ondersteund in hun dagelijkse leven, waarbij het in stand houden van vaardigheden, het begeleiden bij achteruitgang door ziekte en ouderdom leidend zijn. We bieden een huiselijke en veilige omgeving, waarin de cliënten hun vrije tijd kunnen beleven, hobby's kunnen uitvoeren en gebruik kunnen maken van de voorzieningen van het terrein. We communiceren in de woning vooral verbaal, voor meerdere cliënten wordt dit ondersteund door gebruik te maken van de Nederlandse gebarentaal en pictogrammen. Het dagprogramma in de woning is voorspelbaar en heeft een vaste structuur. De cliënten hebben allemaal een vorm van dagbesteding op het terrein of buiten het terrein.

Begeleiding

Op de Achisomoglaan 360 hebben we 24 uursbegeleiding. In de nacht gebeurt dit door het team van de nachtzorg, die op afstand de cliënten begeleid middels domotica en in de nacht langskomt voor de gevraagde zorg. Overdag is er begeleiding aanwezig. Cliënten worden ondersteund middels de visie van het ouderenhuis, waarbij de kwaliteit van leven voorop staat. Het overnemen waar nodig van zelfzorg en het bieden van een goede oude dag zijn hierin richting gevend. We hebben veel contact met de gedragswetenschapper, arts-VG en regelmatig met andere disciplines als fysiotherapie, logopedie en diëtist.

Woning

De woning is slechts 5 jaar geleden gebouwd. Alles is geheel gelijkvloers en ruim opgezet, waardoor hij goed is aangepast voor cliënten die gebruik maken van rolstoelen en rollators. De woning bevat 10 appartementen/studio's met allen een eigen badkamer en toilet. Een aantal cliënten hebben een eigen pantry en buitendeur. Er is een grote gemeenschappelijke woonkamer met open keuken. Hier hebben de cliënten de gelegenheid om begeleiders te helpen bij huishoudelijke taken en het bereiden van maaltijden. Cliënten zijn veel samen in de woonkamer te vinden. Ze kijken hier samen TV, luisteren muziek, doen een spelletje en drinken gezamenlijk koffie. Er worden regelmatig activiteiten ondernomen, zowel binnen als buiten op het terrein. De sfeer in de woning is over het algemeen goed. Cliënten kijken echt naar elkaar om en zijn ook op elkaar gesteld. Bij de inrichting van de woning is rekening gehouden met de visuele beperking van een aantal cliënten. Zo is hierop het lichtplan en kleurgebruik afgestemd. Alles heeft een vaste plaats, waardoor valincidenten zo veel mogelijk worden voorkomen.

Omgeving

Achisomgolaan 360 maakt onderdeel uit van een buurtschap, waar meerdere woningen bij elkaar zijn gelegen die zorg bieden aan oudere cliënten. De woning heeft een open karakter. De cliënten die hier wonen kunnen vrij over het terrein bewegen en worden niet beperkt door gesloten deuren of een tuin. De woning bevindt zich in een bosrijke omgeving op het terrein van het Woonzorgpark Groot Schuylenburg. Op het terrein bevinden zich verschillende voorzieningen zoals een supermarkt, brasserie en een cadeauwinkel.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op