Adres en contact
Albertus van Velsenstraat 2-4-6-8
2201 LW Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in een groepswoning in Noordwijk
Albertus van Velsenstraat 4-6-8

Wonen

“Ik heb het lijstje!” Je wacht nog even op een paar andere bewoners, want jullie gaan samen de boodschappen doen. Er is een lekker recept opgezocht en daar gaan jullie de ingredienten voor kopen.  Je houdt van het gevoel dat er straks een lekkere maaltijd op tafel staat. Eenmaal bij de supermarkt gaan jullie samen aan de slag om alle items op het lijstje in de wagen te leggen. Zullen we nog een toetje meenemen? "Atlijd lekker" reageren je medebewoners. De keuze is niet moeilijk want jullie weten al dat je iedereen blij maakt met hopjesvla.  Als alle boodschappen gepakt zijn beginnen jullie aan de terugweg. Deze avond genieten jullie extra van de heerlijke maaltijd. Een gezellig dagje zo. En ‘s avonds kijk je nog even tv en dan lig je weer heerlijk te slapen in je zachte bedje. Ook ideaal: je eigen badkamer. Jouw huisje is echt een plek om trots op te zijn.


In het kort

Heb jij een matige of ernstige verstandelijke beperking, en wil je begeleid wonen in een groep aan de rand van Noordwijk? Dan is de Albertus van Velsenstraat misschien wel jouw nieuwe plekje! We hebben plaats voor zes mensen per woning, met in totaal 20 bewoners op  de drie geschakelde woningen. Je hebt je eigen ruime slaapkamer met badkamer. Wij ondersteunen jou individueel bij het wonen. Ook helpen wij jou bij het sociale gedrag dat hoort bij wonen in een groep. Qua dagbesteding is er veel mogelijk. Ook doen we allerlei activiteiten samen, vaak op het woonzorgpark in Noordwijk. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen op de duofiets, bewonersvakantie en feestjes. Sommige mensen doen dit met vrijwilligers of onder begeleiding.

Indeling

De Albertus van Velsenstraat is een groepswoning. De nummers 4-6-8 zijn met elkaar geschakeld. In totaal kunnen hier 19 mensen wonen, zes mensen op de nummers 4 en 6, en zeven mensen op nummer 8. De nummers 4 en 8 zijn hetzelfde ingedeeld.

Op de begane grond is een hal, een slaapkamer met eigen badkamer en wc. Ook is er een woonkamer waar je samen in kunt zitten, met erbij een open keuken. De woonkamer heeft openslaande deuren naar een ruime tuin, die op het noorden ligt. Naast de woonkamer is een groot invalidentoilet. Boven zijn drie slaapkamers met eigen badkamer en wc. Op de tweede verdieping zijn nog eens drie slaapkamers, allemaal met eigen badkamer en wc. Daarnaast kun je hier zelf je was doen, want hier is een washok.

Op de begane grond bij nummer 6 is een hal en een kantoor. Het washok is hier naast de woonkamer beneden. Ook is er een badkamer met invalidentoilet beneden. De rest van de indeling is hetzelfde.Alle woningen hebben hun eigen lift, en zijn toegankelijk met een rolstoel. ´s Nachts is er op de woningen een slaapwacht aanwezig, met een uitluistersysteem.

Wie wonen hier begeleid?

Hier wonen mensen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Veel mensen kunnen lopen, sommigen gebruiken hier hulpmiddelen bij.

Wat voor dagbesteding doe je als je hier woont?

Er is genoeg keuze in de buurt. Veel bewoners gaan naar de dagbesteding Poelgeest in Oegstgeest. Een aantal hebben dagbesteding op het nabijgelegen woonzorgpark Willem van den Bergh of werken met hulp van hun jobcoach in de plaatselijke supermarkt. Ook gaan er twee clienten naar dagbesteding van Het Raamwerk. Kortom, er is van alles mogelijk!

Ligging en omgeving

Albertus van Velsenstraat ligt in een woonwijk in het gezellige hart van Noordwijk Binnen. 

Buurt en straat

De woning ligt in een (nu nog) doodlopende straat achter een hofje. In de straat ernaast staat een basisschool. Naast de huisnummers 4-6-8 ligt het creatieve atelier/dagcentrum Paspartoe van ’s Heeren Loo. 

Voorzieningen en ov

De woning ligt op 10 minuten rijafstand van het 's Heeren Loo woonzorgpark Willem van den Bergh in Noordwijkerduin. Alle cliënten maken gebruik van de (para)medische en pedagogische diensten op Noordwijkerduin. De winkelstraat en supermarkt ligt op 5 minuten loopafstand van de woning. Tevens bevindt zich ook op 5 minuten loopafstand een kerk. 

De woning is goed bereikbaar met de bus. De dichtstbijzijnde bushalte bevindt zich op 800 meter. De bus gaat naar Leiden, Haarlem en Den Haag.

Op de woning is er op maandag, woensdag en donderdag vanaf 11:00 tot 15:00 geen personeel aanwezig. Op dinsdag, vrijdag en in het weekend is er 24 uur per dag personeel aanwezig.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op