Adres en contact
Landweg 13
2681 VZ Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Ambulante begeleiding in Zuidwest-Nederland
Regio Den Haag, Westland en omstreken

Hulp thuis (ambulant)

In de regio Den Haag, Westland en omstreken kun je bij ons ambulante team terecht voor specialistische ondersteuning en begeleiding bij jou thuis.

In het kort

Het ambulante team is gespecialiseerd in de ondersteuning en begeleiding van mensen en gezinnen met een hulpvraag. Een ambulante medewerker komt bij jou thuis. Eerst praten jullie over waar je hulp voor zoekt en dan maken jullie afspraken over hoe hij of zij jou gaat ondersteunen. Ambulante begeleiders kennen de zorgwereld in jouw regio goed.

Wij helpen je bij het maken van je eigen keuzes, zodat jij de regie over jouw leven houdt. En we gaan hierbij uit van jouw krachten en mogelijkheden, zodat je onze hulp uiteindelijk niet meer nodig hebt. De ondersteuning is flexibel en resultaatgericht.

Voor wie?

Wij geven begeleiding en ondersteuning aan kinderen, (jong)volwassenen met (een vermoeden van) een (licht) verstandelijke beperking en gezinnen met een kind met een beperking soms in combinatie met:

 • psychische problematiek
 • een belaste levensgeschiedenis
 • vastlopen in hun deelname in de maatschappij
 • meerdere problemen

Waarin ondersteunen we jou?

 • Kinderen en jongeren kunnen al vroeg ondersteuning krijgen van ofwel een gezinshulpverlener als gezinsbehandelaar van 's Heeren Loo. De ondersteuning is gericht op een zo zelfstandig mogelijk bestaan, waarin ruimte is voor dromen over het toekomstperspectief van de kinderen. Dit doen we samen met de familie, vrienden, andere professionals en het netwerk van het kind.

 • Er zijn een aantal appartementen in Monster waarin cliënten zelfstandig kunnen wonen, maar wel gebruik kunnen maken van alle faciliteiten van 's Heeren Loo. Begeleiding is in de buurt en telefonisch bereikbaar, maar komt alleen op afspraak. Wanneer en hoeveel begeleidingsuren nodig zijn bepalen we met elkaar. De focus ligt op doorstromen naar een eigen appartement of een andere woonvoorziening mocht dit passender zijn.

 • Voor mensen met die graag zelfstandig willen wonen, maar dit (nog) niet helemaal alleen kunnen. De begeleiding is gericht op samen doen, het versterken van het netwerk en het vergroten van sociale en zelfredzaamheidsvaardigheden. Ambulant woonbegeleiders ondersteunen mensen die zelfstandig wonen of nog bij familie verblijven.

 • In de begeleiding van volwassen staat eigen regie van de cliënt voorop. Samen met de cliënt bepalen we wat nodig is, zodat hij of zij kan floreren in de maatschappij. Er wordt gekeken naar wat de cliënt wil en wat hierin zijn of haar mogelijkheden (maar ook hun beperkingen) zijn.

  We ondersteunen mensen met een tijdelijke tot intensieve hulpvraag ten aanzien van sociaal persoonlijk functioneren, financiën, huisvesting, zinvolle daginvulling en op het gebied van geestelijke gezondheidszorg.

 • Begeleiding thuis voor mensen met een woon/ hulpvraag, maar hiervoor op de wachtlijst staan. Door passende begeleiding thuis aan de cliënt en hun omgeving voorkomen we verdere verslechtering en kijken we samen wat wel mogelijk is.

Praktische informatie

 • Bij ’s Heeren Loo Het Westerhonk kan jouw cliënt met een licht verstandelijke beperking terecht voor uiteenlopende begeleiding en ondersteuning. Van ambulante ondersteuning tot 24-uursbegeleiding. En hebben wij de juiste begeleiding niet zelf in huis? Dan verwijzen we je door naar de juiste plek.

 • Voor begeleiding door het ambulante team heb je een beschikking of indicatie nodig van de Jeugdwet, Wmo, Wlz, Wlz VPT, Wlz MPT.

 • We willen iedereen met een hulpvraag zo snel mogelijk verder helpen met passende begeleiding. We nemen altijd binnen 10 dagen contact met je op en streven ernaar de begeleiding zo snel mogelijk te starten.

Meer weten?

Kijk dan wat er allemaal mogelijk is op de pagina Hulp voor thuis.

Contact

Contact

Wil je meer weten over ambulante begeleiding bij 's Heeren Loo. Of heb je een andere vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op