Adres en contact
J.S. Bachweg 7
1323 BA Almere
Stuur een mail 

Ambulante ondersteuning op Pro Almere Bachweg
J.S. Bachweg 7

Jeugd Leren en school

Jongeren op de middelbare school ontwikkelen zich razendsnel. Toch is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Door een licht verstandelijke beperking ontwikkelen zij soms niet automatisch de vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen doen waardoor zij last krijgen van gedrags- of emotionele problemen. We begeleiden jongeren van 11-18 jaar met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

In het kort

Met school werken we samen vanuit vertrouwen, veiligheid en respect om passende ondersteuning te bieden. In de klas, de school en/of de thuissituatie. Hierdoor kunnen jongeren en hun ouders zich optimaal ontwikkelen en komen jongeren meer aan leren toe.

Een veilige omgeving

We zorgen voor een veilige omgeving binnen de school zodat de jongeren kunnen oefenen op zowel praktisch, sociaal als emotioneel gebied. Hierdoor zijn ze beter in staat om op zowel school als in de maatschappij mee te doen. Hun eigenwaarde en zelfvertrouwen groeien. Met als gevolg minder problemen met gedrag en in het gezin. Elke jongere heeft zijn eigen doelen. Aan deze doelen wordt afwisselend individueel en als groep gewerkt. Net als bij andere jongeren gaat de ontwikkeling thuis door. Het gezin speelt een belangrijke rol bij het behalen van de doelen en wij ondersteunen hen daarbij. Soms is ondersteuning thuis nodig. Dan werken we met ‘één gezin, één plan, één aanpak, ook op school’. Dit doen we in samenwerking met de mentor, zorgcoördinator en eventuele andere hulpverleners.

Trainingen

We bieden ook preventieve groepstrainingen zoals weerbaarheidstrainingen en emotieregulatie. Waar nodig ondersteunen we de leerlingen en docenten door observatie in de klas.

Voor wie?

We begeleiden jongeren van 11-18 jaar met een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en eventuele bijkomende psychiatrische problematiek.

Bereikbaarheid/openbaar vervoer

Pro Almere Bachweg is vlakbij Station Almere-Muziekwijk en is er een bushalte dichtbij. De school ligt in een woonwijk, in de directe omgeving van de school is gratis parkeergelegenheid.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op