Begeleid wonen op woonboerderij De Eikenzoom in Anerveen
Anerveenseweg 33

Wonen Werk of dagbesteding Vrije tijd

Op de boerderij zijn elk seizoen wel andere klusjes te doen. Help mee in de kwekerij en zorg dat de planten voldoende water krijgen! Jij hebt vandaag al lekker met je medebewoners ontbeten op de boerderij, maar hoe zit het met de kippen? Buiten is het lekker weer en ruik je de geur van vers gemaaid gras. Eén ding is zeker: op de Eikenzoom voelt elke dag als vakantie, ook als de zon niet schijnt.

In het kort

Woonboerderij de Eikenzoom is een werk-, woon- en vakantieboerderij voor verstandelijk beperkte jongeren. Alle bewoners hebben de mogelijkheid te werken op de minicamping, in de kwekerij, de werkplaats of de tuinen met dieren. Er worden ook actieve groepsvakanties georganiseerd. De nadruk ligt op het stap voor stap verleggen van grenzen.

Adres en contact
Anerveenseweg 33
7788 AG Anerveen
Contact opnemen Direct aanmelden

Je eigen appartement

De Eikenzoom bestaat uit verschillende appartementen met zitslaapkamer en sanitair. Eén van de appartementen beschikt ook over een kleine keuken. In totaal is er ruimte voor zeven bewoners. Er is een gezamenlijke keuken, woonkamer en hobbyruimte.

Buiten vind je een grote tuin met terras. De woning heeft verder een eigen kwekerij waar planten, groenten en fruit verkocht worden. Direct naast de woongroep wonen de eigenaren van De Eikenzoom.

Van boswandeling tot pretpark

De woonboerderij is gelegen in Anerveen, een buurtschap in Overijssel. Anerveen ligt tussen Hardenberg en Coevoerden, enkele kilometers van de Duitse grens.

In de directe omgeving vind je alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijk dagje uit: ga een dagje attracties uitproberen in attractiepark Slagharen of Plopsaland. Ben je niet zo’n durfal, dan kun je ook gaan zwemmen in Center Parcs-zwembad de Huttenheugte. 

Voor wie van rust houdt, lopen er vlak achter het campingterrein veel wandel- en fietsroutes, zoals de Vechtdalroute of het Pieterpad.

Wie wonen hier begeleid?

Op De Eikenzoom wonen verstandelijk beperkte jongeren en jongeren met autisme. Zij hebben de wens om te leren en daarmee uiteindelijk zo zelfstandig mogelijk te worden. We vinden het op de boerderij belangrijk om de stap naar volwassenheid wat gemakkelijker te maken. Hiermee helpen we de jongeren een eigen plekje te vinden in de maatschappij.

Adres en contact

Anerveenseweg 33
7788 AG
Anerveen
06 - 20 11 10 23
info@eikenzoomwonenwerk

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op