Auriga (Dordrecht)
Orthopedagogisch behandelcentrum

Behandelen Hulp thuis

Orthopedagogisch behandelcentrum Auriga is er voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen. We behandelen en begeleiden, zodat jouw kind zo prettig en zelfstandig mogelijk kan leven. 

Je kunt bij ons terecht voor wonen, ondersteuning thuis, (naschoolse) dagbehandeling en buitenschoolse opvang. Ook kunnen we je verder helpen met training, therapie, observatie, onderzoek & diagnostiek en arbeidstraining.

In het kort

Auriga is er voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking (lvb) en gedragsproblemen. Ze zijn beperkt sociaal redzaam en worden vaak overvraagd. In onze zorgverlening is een positieve benadering steeds het uitgangspunt. Daarbij staan de mogelijkheden centraal. We stimuleren de eigen regie en zelfredzaamheid van de jongere. Samen met zijn of haar omgeving kijken we wat de hulpvraag is en welke doelen hij of zij wil bereiken.

Adres en contact
Grafelijkheidsweg 82
3328 EM Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Wonen met begeleiding

Heeft jouw kind behandeling, training of begeleiding nodig en kan je kind (tijdelijk) niet thuis wonen? In Dordrecht en Zwijndrecht zijn groepswoningen voor behandeling met verblijf. De behandeling varieert van zeer intensief tot begeleiding en training voor (zelfstandig) wonen.

Tijdelijk wonen met behandeling in Dordrecht

In Dordrecht zijn groepswoningen voor behandeling met verblijf. De behandeling varieert van zeer intensief tot begeleiding voor (zelfstandig) wonen.

Lees meer
Wonen met behandeling en training voor jongeren in Zwijndrecht

Behandeling en training op het kamertrainingscentrum (KTC) en de trainingswoning in Zwijndrecht.

Lees meer

LeerWerkPlein

Bij ons werkt jouw kind aan het ontwikkelen van vaardigheden en competenties. Daardoor krijgt je kind meer eigenwaarde en wordt hij of zij zelfstandiger. Dit gebeurt binnen het LeerWerkPlein (LWP). Hieronder vallen dagbesteding, arbeidstraining en arbeidstoeleiding.

Onderwijsondersteuning en dagbehandeling in Dordrecht

Leren op maat, met onderwijsondersteuning of dagbehandeling. Voor kinderen en jongeren met LVG en eventueel bijkomende problematiek.

Lees meer
Jongerencoaching en jobcoaching in Dordrecht

Leren en werken op maat. En doen waar je goed in bent. Dat zijn de uitgangspunten bij jongerencoaching en jobcoaching.

Lees meer
LeerWerkPlein Auriga in Dordrecht

LeerWerkPlein Auriga begeleidt jongeren met een lichte verstandelijke beperking bij het vergroten van hun vaardigheden, competenties en eigenwaarde.

Lees meer

Buitenschoolse opvang PLUS

Ben je op zoek naar opvang voor je kind na school? Of werk je tijdens schoolvakanties? Welkom bij BSO+!

Buitenschoolse opvang PLUS in Dordrecht

BSO+ is voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jouw kind kan hier spelen, ontspannen en nieuwe dingen leren.

Lees meer
Buitenschoolse opvang PLUS in Barendrecht

BSO+ is voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jouw kind kan hier spelen, ontspannen en nieuwe dingen leren. Deskundige en gespecialiseerde mede...

Lees meer

Samenwerkingen

Auriga geeft kinderen en jongeren de best mogelijke ondersteuning. Daarvoor werken we nauw samen met externe partners.

Yulius

Yulius behandelt kinderen, jongeren en volwassenen met psychiatrische problemen. Ook is Yulius specialist in speciaal onderwijs voor bijna 1.500 kinderen en jongeren met psychiatrische problemen. Yulius is een organisatie voor basis-ggz en specialistische ggz in de regio Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland Zuid.
Meer over Yulius 

Academie voor Zelfstandigheid

De academie voor Zelfstandigheid (avZ) geeft trainingen aan mensen met een verstandelijke beperking. Studenten kunnen kiezen uit trainingen voor wonen en werken. In totaal gaat het om ruim tachtig trainingen. Dat is altijd maatwerk, passend bij de wensen en mogelijkheden van de student.
Meer over Academie voor Zelfstandigheid

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op