Praktische info
Huissensestraat 1
6833 HL Arnhem
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Academie voor Zelfstandigheid in Arnhem
Huissensestraat 1a

Leren en school

De Academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen met een (verstandelijke) beperking die graag willen leren op eigen benen te staan. Onder begeleiding van een ervaren trainer werken zij aan hun persoonlijke doelen op het gebied van wonen, werken of vrije tijd. Op deze manier worden ze niet alleen zelfstandig, maar bouwen ze ook zelfvertrouwen op.

In het kort

De trainingen

Weet jij al wat je bij ons wil leren? Enkele voorbeelden van trainingen zijn EHBO, theorie brommer of auto, een praatje maken, omgaan met de computer, digitaal klokkijken en budgetteren.

Hoe werkt het?

Je kunt verschillende individuele of groepstrainingen op de academie volgen. Je krijgt les op de academie, maar je gaat ook oefenen in de praktijk; thuis of op het werk. De academie voor Zelfstandigheid in Arnhem werkt samen met gemeenten, bedrijven, scholen en zorgaanbieders uit de omgeving. We kunnen je dus thuis, op school én op je werk ondersteunen.

Voor wie

De academie voor Zelfstandigheid is er voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt van 14 jaar en ouder kunnen er ook terecht. Een voorwaarde is dat zij hun zelfstandigheid willen vergroten. Ook moeten zij nieuwe dingen willen en kunnen leren.

Locatie

De academie ligt op de begane grond van het voormalige Hotel Zuid. Het gebouw is rolstoeltoegankelijk. Je vindt de Academie in de wijk Malburgen, vlakbij het centrum van Arnhem.

Adres en contact

Huissensestraat 1a
6833 HL
Arnhem
06 10 86 66 06
marianne.wieland@sheerenloo.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op