Praktische info
Vijverweg 2
2681 JB Monster
06 - 83 24 97 03 Stuur een e-mail Routebeschrijving

Academie voor Zelfstandigheid in Monster
Vijverweg 2

Leren en school

Jij droomt al tijden van het huren van je eerste eigen appartement. Je weet helaas nog niet zo goed welke stappen je moet zetten om dat voor elkaar te krijgen. Bij welke organisaties kun je terecht, en wat als je eenmaal op jezelf woont? Hoe zorg je dat de rijst niet aanbrandt en de badkamer geen troep wordt? Paniek! Gelukkig is daar de Academie voor Zelfstandigheid. Dankzij onze trainingen, en natuurlijk vooral door je eigen wil om te leren, krijg je het overzicht snel weer terug. 

In het kort

's Heeren Loo stimuleert mensen met een (verstandelijke) beperking om zich te ontwikkelen. Bij de academie voor Zelfstandigheid kunnen zij cursussen en trainingen volgen, die gericht zijn op het vergroten van de zelfredzaamheid bij wonen en werken. Denk bijvoorbeeld aan koken, budgetteren, reizen met het openbaar vervoer of leren omgaan met een iPad.

Wat kun je leren?

We maken samen met jou en je familie een individueel en op maat gesneden trainingsprogramma. Een belangrijk onderdeel van dit programma is het geleerde toepassen in de praktijk. Als student van de academie geef je zelf aan welke trainingen je wilt volgen en wat je wilt leren. Iedereen leert in zijn eigen tempo. 

Voorbeelden van trainingen:

  • Trainen van sociale vaardigheden, zoals ‘nee’ leren zeggen
  • Leren omgaan met geld
  • Leren werken met een iPad
  • Leren koken van een maaltijd

Samen met de trainer kijken we hoe je de vaardigheden zo goed mogelijk kan toepassen, thuis of op je werk.

Voor wie?

De Academie voor Zelfstandigheid is er voor iedereen die graag zelfstandiger wil worden. Bij de trainingen richten we ons op mensen met een verstandelijke beperking en/of afstand tot de arbeidsmarkt.

Wil je meer weten?

Neem contact op met de academie voor Zelfstandigheid of kijk op zelfstandigzijn.nl.

Academie voor Zelfstandigheid
Vijverweg 2
2681 JH Monster

06 - 83 24 97 03
academie.monster@sheerenloo.nl
zelfstandigzijn.nl

Geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Neem contact op