Adres en contact
Heiligenbergerweg 185
3816 AJ Amersfoort
085 - 06 60 700 Stuur een e-mail

Beekdal school voor voortgezet speciaal onderwijs in Amersfoort
Heiligenbergerweg 185

Leren en school

Mo heeft ASS (autisme spectrum stoornis). Hij vindt het daardoor lastig om zich in te leven in een ander. Mo beleeft de wereld vanuit zichzelf en is zeer prikkelgevoelig. De klas, de school en het lesprogramma samen waren vaak teveel voor Mo. Dat maakte het leren op zijn gewone school steeds lastiger. Uiteindelijk wilde hij helemaal niet meer naar school.

Nu gaat Mo naar Beekdal VSO en is hij helemaal op zijn plek. Hij heeft weer vriendjes, zit beter in zijn vel en krijgt les in een omgeving die past bij wat hij nodig heeft.

In het kort

Beekdal is een school voor voortgezet speciaal onderwijs voor leerlingen met ernstige leerproblemen (ook bekend als zeer moeilijk lerenden (ZML)). Beekdal bestaat uit 13 groepen met 10 tot 15 leerlingen. De leerlingen zijn tussen de 12 en 20 jaar oud.

Wij helpen je met leren, met goed met elkaar omgaan (sociale vaardigheden) en met leren hoe je kunt werken (praktische vaardigheden). Daardoor ontwikkel je meer zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Op Beekdal kijken we goed naar wie je bent en wat je nodig hebt. Zo voel je je thuis bij ons.

De Parkklas van Beekdal is voor jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en speciale ondersteuningsbehoeften. Je krijgt hier een nieuwe kans om weer onderwijs te volgen. Het dagprogramma bestaat uit een combinatie van onderwijs, zorg en vrijetijdsbesteding. In de Parkklas zorgen we voor kleinschaligheid, voorspelbaarheid, veiligheid en prikkelregulatie. Hierdoor kun je je zo goed mogelijk ontwikkelen.

Hoe werken we?

We stemmen de leerstof af op jouw niveau. Leerlingen met hetzelfde niveau en ongeveer dezelfde leeftijd zitten bij elkaar in de klas.

Wat ga je leren?

Wij leren je vaardigheden die je nu en later nodig hebt om te leven en te werken. Je krijgt les in de leergebieden wonen, werken, vrije tijd en burgerschap.

In de instroomfase (12-14 jaar) krijg je vakken zoals lezen, rekenen biologie en rots&water. Ook maak je kennis met praktijkvakken, als koken, werken in het groen, drama en houtbewerking.

In de doorstroomfase (14-16 jaar) krijg je steeds meer praktijkvakken. Dit zijn vakken zoals tuin, techniek, horeca en dierverzorging. Je gaat binnen de school op stage. Daarna ga je naar een stage buiten de school. Je krijg dan begeleiding van je eigen meester of juf.

In de uitstroomfase (16-18 jaar) krijg je een eigen vakkenpakket en je gaat zelfstandig op stage buiten de school. Zo leer je wat een geschikte plek voor je is. Langzaam gaat de aandacht steeds meer naar de dagbesteding of werkplek waar je na Beekdal naartoe gaat.
Leerlingen die het kunnen en willen, kunnen een SVA1-certificaat te halen voor werken in het groen, in de schoonmaak of in de keuken.

‘s Heeren Loo onderwijs

Beekdal VSO is 1 van de 4 scholen binnen ’s Heeren Loo (De Lasenberg, Beekdal, Rietschans college en Emaus college). Op elke school geven we les aan leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen.

De locatie

Onze school is gevestigd in het Vosheuvelcomplex; een prachtig nieuw gebouw aan de Heiligenbergerweg in Amersfoort. We hebben veel mooie praktijklokalen en een grote keuken, waar je leert koken. Ook hebben we een kas, een houtlokaal, een kaarsenmakerij en een arbeidstrainingsklas. In het gebouw is een lift en een invalidentoilet.

Je kunt onze school bereiken met de bus. Op 450 m afstand is een bushalte.

Aanmelden en contact

Wil je meer weten over ons onderwijs of wil je je kind aanmelden voor onze school? Neem dan contact met ons op. Je bent altijd welkom bij ons voor een gesprek en/of een kijkje in de school. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer 085 - 06 60 700 en e-mailadres beekdal@shlonderwijs.nl

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op