Adres en contact
Zwet 11
9932 AA Delfzijl
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid groepswonen in een studio in Delfzijl
Zwet 11

Wonen

Wil jij graag in een studio wonen met je eigen badkamer? Maar vind je het ook fijn om soms samen met anderen te koken en te eten of een spelletje te doen? Kun je nog niet helemaal zelfstandig wonen? Dan helpen we je bij wat je nog niet zelf kan. Lijkt dit je wat? Kom dan eens kijken bij de Brug in Delfzijl.

In het kort

Op de Brug in Delfzijl wonen mensen met een licht tot matige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Er is 24-uursbegeleiding. ’s Nachts is er een slaapwacht. De begeleiding zorgt voor structuur, rust en duidelijkheid. Daarnaast is er veel ruimte voor de wensen van iedere bewoner. Overdag gaan de bewoners naar dagbesteding buitenshuis of op de woning.

Zo kun je wonen

De Brug bestaat uit 3 woningen voor elk 8 bewoners. Elke groep is anders. Als je bij ons komt wonen, kijken we samen met jou en je ouders of verwanten in welke groep je het beste past; waar je je prettig voelt en je je het beste kunt ontwikkelen.

Je woont in een eigen studio met een badkamer. Je mag hem helemaal inrichten zoals jij wilt. Ook is er een grote gezamenlijke woonkamer. Daar kun je samen met de andere 7 bewoners koffiedrinken, eten, tv-kijken of een spelletje doen. Maar je kan je ook altijd terugtrekken in je studio. Daar kom je tot rust en kun je je eigen dingen doen. 

Misschien vind je het leuk om te wandelen of te fietsen met een begeleider of alleen. Ook kun je lekker buiten in het zonnetje zitten in een van de 2 binnenplaatsen. Een bewoner heeft daar zijn eigen knutselschuur. Kortom; er is voor elk wat wils en jij mag zelf kiezen.

Boodschappen doen we samen of jij alleen met een begeleider. En als je het aankan doe je zelfstandig boodschappen. Net wat bij jou past. Voor het schoonhouden van je studio kijken we of je dat zelf kunt of dat je daar hulp bij nodig hebt. In het weekend gaan we vaak naar de viszaak in Appingedam om te genieten van een visje en een drankje.

De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd iemand om op terug te vallen.

Wie wonen er nog meer?

In groep A wonen mannen tussen de 30 en 50 jaar oud en in groep B wonen mannen en vrouwen tussen de 30 en 60 jaar oud. Ze hebben een lichte of matige verstandelijke beperking. De meeste bewoners hebben ook een vorm van autisme of hechtingsproblematiek. Vaak hebben ze al veel meegemaakt.

De omgeving

De woning staat in Delfzijl. Vlak bij de Brug is een zwembad en een haven. Op loopafstand vind je de supermarkt, drogisterij en huisartsenpraktijk. Het winkelcentrum van Appingedam of Delfzijl is ook dichtbij. Voor onze woning zijn bushaltes en er zijn 2 treinstations vlakbij: Station Delfzijl en Station West.

Zo begeleiden we jou

Een begeleider is altijd in de buurt. Want er is 24-uursbegeleiding. ’s Avonds is er een slaapdienst. We kijken wat jij zelf kunt, wat je wilt leren en waarbij we je kunnen helpen. Ook kijken we of je het fijn vindt om veel dingen samen te doen of dat je liever meer je eigen gang gaat. Samen met jou en je ouders maken we daar afspraken over en die zetten we in jouw plan. 

We werken volgens de methodes Triple C, Samen Houvast en Samen 100%. Bij die methoden staan vertrouwen en contact voorop. Zo zorgen we ervoor dat jij je thuis voelt en plezier hebt

Dagbesteding

Overdag ga je naar dagbesteding. Dat kan buitenshuis of op de Brug zelf. Buitenshuis kun je naar de ASWA in Appingedam. Daar hoef je je niet te vervelen want er is van alles te doen: spelletjes, knutselen, muziek maken, zingen, dansen, biljarten of samen koffiedrinken.

Op de Brug kun je kiezen voor een dagprogramma in de woning zelf of in een ruimte waar je met hout of in de tuin kunt werken en kunt knutselen. De dingen die we maken verkopen we. De zelf verbouwde groente eten we zelf op; lekker en gezond.

Wlz-indicatie

Om op De Brug te kunnen wonen, heb je een Wlz-indicatie 6 VG of 7 VG nodig.

Heb je interesse?

Is wonen in een studio op de Brug iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op