Adres en contact
Apeldoornseweg 60
6733 SC Wekerom
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen op De Hartenberg
Studio’s en appartementen op het woonzorgpark

Wonen

Wil je graag op eigen benen staan en jezelf verder ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid? Maar ben je hierbij nog wel gebaat bij een beschermende omgeving en stevig begeleidingsteam? Dan zijn onze studio’s en appartementen op De Hartenberg misschien écht iets voor jou.

In het kort

Binnen de studio’s en appartementen op De Hartenberg bieden wij een thuis aan mensen met een lichte verstandelijke beperking en mogelijk bijkomende problematiek. Je hebt dagelijks een of meerdere vaste contactmomenten met de begeleiders, maar er is 24 uur per dag iemand aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd begeleiding om op terug te vallen.

Ons aanbod

De studio’s en appartementen zijn verspreid over het woonzorgpark De Hartenberg. Dit is verschillende varianten, zoals de bovenverdieping van een groepswoning of een hoekwoning naast een groepswoning. In alle gevallen hebben de studio’s en appartementen een eigen opgang. Bewoners beschikken over zelfstandige voorzieningen: waaronder een keuken, woon en/of slaapkamer en sanitair. Er kan gebruik worden gemaakt van een centraal washok.

De begeleiders zijn 24- uur per dag bereikbaar. Er is een centraal punt op De Hartenberg, maar in de praktijk bewegen de begeleiders als ‘ambulante hulpverleners’ over het woonzorgpark.

Voor wie?

De bewoners van de studio’s en appartementen zijn bekend een lichte verstandelijke beperking en mogelijk bijkomende problematiek. Als je in een appartement woont, leer je om zo veel mogelijk zelfstandig op te pakken. Dit vraagt wel om basisvaardigheden op het gebied zelfstandigheid; zoals zelf koken, zelf afspraken maken en zelf huishoudelijke taken doen.

Er wordt gewerkt aan thema’s als meedoen in de maatschappij, hoe besteed ik mijn tijd zinvol en het vergroten van de benodigde vaardigheden voor zelfstandig wonen.

Voor sommige bewoners van dit aanbod was dit een perfecte vervolgstap na de kamertraining op de Fazantlaan 30 (hyperlink). Voor andere bewoners is dit aanbod een fijn stapje terug, wanneer blijkt dat wonen buiten het terrein toch best wel ingewikkeld kan zijn.

Binnen De Hartenberg bieden wij zorg aan (jong) volwassenen wie net wat meer begeleiding nodig hebben dan binnen de reguliere trainingsfasemodel en gebaat zijn bij de beschermde karakter van een woonzorgpark.

Omgeving

Het woonzorgpark De Hartenberg kent ongeveer 200 bewoners. Op het park zijn verschillende voorzieningen te vinden op het gebied van werk, wonen en vrije tijd. Het park is ruim opgezet en heeft een rustige bosachtige uitstraling.

Bij het woonzorgpark zitten twee bushaltes met bussen naar Apeldoorn en station Ede-Wageningen. Deze zijn te voet te bereiken vanaf de woning. Binnen het woonzorgpark zijn alle voorzieningen ook op loopafstand te bereiken.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op