Adres en contact
Almastraat / Mensemastraat 72 t/m 98 / 2 t/m 28, 27,57,63
9781 AT/DC Bedum
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Bedum
Almastraat 72 t/m 98

Wonen

Wil jij graag zelfstandig wonen in je eigen studio met keuken en badkamer en leren om zelfstandiger te worden? Maar wil je ook kunnen terugvallen op de begeleiding, als je dat nodig hebt? En wil je kunnen kiezen of je tijd met de groep doorbrengt of liever in je studio bent? Dat kan allemaal. Het mooie van de Almastraat is ook, dat er veel te doen is in de omgeving. 

Lees verder voor informatie over de woning, de begeleiding en bekijk de foto's. Ook vind je onderaan de pagina een contactformulier.

In het kort

In de woning aan de Almastraat is ruimte voor 12 bewoners, verdeeld over 2 groepen. De ene groep is gericht op mensen met een licht verstandelijke beperking. De andere groep is gericht op mensen met een matige verstandelijke beperking. Je hebt je eigen studio met een zit-slaapkamer, badkamer en keuken. Alle ruimte dus! Ook zijn er gezamenlijke woonkamers waar je gezellig samen met andere bewoners kunt koken, eten of een spelletje doen. Je woont dichtbij de winkels en het treinstation en je wandelt zo vanuit huis langs de weilanden.

Zo kun je wonen

Je hebt een eigen studio met een ruime zit-slaapkamer, een kleine pantry en badkamer. De studio ligt aan een lange gang met 11 andere studio’s. Per 6 bewoners is er een ruime, gezamenlijke woonkamer met open keuken of een ontmoetingsruimte. Je kunt dus kiezen of je samen met de groep iets wil doen of je liever terugtrekt en tot rust komt in je studio. Zit je in een rolstoel? Ook dan kun je hier wonen.

Overdag gaan alle bewoners naar dagbesteding. Bijvoorbeeld naar dagbesteding van ’s Heeren Loo, zoals naar Het Pallet, de houtkap of de wasserij. Maar wil je graag naar de dagbesteding van een andere organisatie, dan kan dat ook. Sommige bewoners hebben een baan, zoals werken in een supermarkt.

Wie wonen er nog meer?

Je medebewoners zijn tussen de 18 en 60 jaar oud en hebben een licht of matige verstandelijke beperking. Vaak hebben zij ook ADHD, ASS en/of hechtingsproblematiek. Zij willen net als jij graag zelfstandiger worden door bijvoorbeeld te leren om huishoudelijke klusjes te doen, boodschappen te doen, te koken en goed voor zichzelf te zorgen.

De omgeving

De woning staat in een wijk aan de rand van Bedum. Je komt in contact met buurtgenoten en buurkinderen. Een winkelcentrum met een Jumbo en andere winkels ligt op loopafstand. In de buurt zijn ook een speelweide, een voetbalveld en een overdekt zwembad. Het gezellige centrum van Bedum is iets verder lopen. De stad Groningen is dichtbij, 10 minuten met de auto.

Zo begeleiden we jou

  • Je kunt altijd terugvallen op de begeleiding die 24 uur per dag aanwezig is. ’s Nachts slaapt een begeleider op de woning. Via een inluistersysteem weten we of je lekker slaapt of dat je even hulp nodig hebt.

    Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij en wanneer je ondersteuning wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. Voor overdag kijken we samen naar een zinvolle daginvulling, wat school, werk of dagbesteding kan zijn. Het begeleidende team bestaat uit begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • Ben je op zoek naar dagbesteding? Dan kijk je samen met je begeleider wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna gaan we op zoek naar dagbesteding die het beste bij je past.

  • Om in een studio aan de Almastraat te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig met minimaal het zorgprofiel G Wonen met begeleiding en intensieve verzorging (VG4).

Heb je interesse?

Is wonen in een studio aan de Almastraat iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op