Adres en contact
Hector Treubstraat 80 t/m 106
1782 HH Den Helder
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Den Helder
Hector Treubstraat 80 t/m 106

Wonen Begeleiding

Wil jij graag zelfstandig wonen in je eigen appartement met een keuken, badkamer en slaapkamer? Maar vind je het ook fijn om soms samen met anderen te koken en te eten? Ben jij 18 jaar of ouder en heb je een Wlz-indicatie? Kom dan eens kijken bij onze nieuwe appartementen aan de Hector Treubstraat in Den Helder.

In het kort

De Hector Treub is een nieuw appartementencomplex in Den Helder. Hier wonen jongvolwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB). In het complex is een steunpunt om samen te eten en elkaar te ontmoeten. Het begeleidende team bestaat uit meerdere begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

Hoe kan je leven er uit gaan zien?

Na je werk rijd je naar huis en parkeer je je fiets of auto op ons terrein. Vandaag zou je te laat thuis zijn om te koken en dus heb je je plek aan de gezamenlijke tafel van tevoren gereserveerd. Je eet gezellig met andere bewoners aan tafel of je neemt je maaltijd mee naar je eigen appartement. Als je vragen hebt over geld, schoonmaken, vrienden maken of als er iets anders is dan plan je een afspraak in met de begeleiding. Zij zijn er voor je om naar je te luisteren en samen te bedenken wat je kunt gaan doen.

Zo kun je wonen

Je woont in een nieuw appartement met een keuken, slaapkamer, badkamer en een apart toilet. Je appartement is ongeveer 40 m2. Een mooi ruime plek voor jezelf dus. Er is ook een centraal steunpunt waar de begeleiders je op vaste tijden kunnen ontvangen, bijvoorbeeld om samen te eten en elkaar te ontmoeten.

Wie wonen er nog meer?

In het voormalige schoolgebouw zijn nog 12 andere appartementen. Iedereen is volwassen, heeft een licht verstandelijk beperking (LVB) en woont in een eigen appartement. Zij kunnen net als jij met hun vragen terecht bij de begeleiding. Samen zorgen we voor een prettige sfeer in huis.

De omgeving

Het appartementencomplex ligt in de Helderse Geleerdenbuurt. Op loopafstand bevinden zich diverse voorzieningen, zoals een supermarkt en het station.

Zo begeleiden we jou

  • Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en waar je ondersteuning bij wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. Het begeleidende team is er voor je om naar je te luisteren en met je mee te denken.

  • Overdag hebben de bewoners allemaal hun eigen werk. Ze doen werk dat bij hen past. In huis zorg je dat jouw eigen appartement opgeruimd en schoon blijft. Eet je een keer mee, dan ruimen we samen af.

    Heb je al werk in de buurt, dan kun je daar blijven werken. Ben je nog op zoek? Dan kijken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen. Er zijn genoeg mogelijkheden.

  • Om in de Hector Treubstraat in Den Helder te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie met zorgprofiel G Wonen met begeleiding en verzorging (VG3) nodig. Een hogere indicatie kan soms ook. We praten hier graag met je over.

Heb je interesse?

Is wonen in appartement op de Hector Treubstraat iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 20 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op