Adres en contact
Gaffel 49
3863 VZ Nijkerk
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid zelfstandig wonen in Nijkerk
Gaffel 49

Wonen Begeleiding

Wil jij binnenkort uit huis gaan? Maar is helemaal zelfstandig wonen net een stap te ver? En heb je een licht verstandelijke beperking, gedragsproblemen en eventueel een psychiatrische stoornis? Dan kun je op De Gaffel in Nijkerk begeleid wonen en leren om zelfstandiger te worden

In het kort

Op De Gaffel wonen 17 jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en een bijkomende vorm van gedragsproblematiek in een rustige en fijne omgeving. Er is 24-uursbegeleiding aanwezig. De jongvolwassenen leren de vaardigheden om zo zelfstandig mogelijk te worden.

Zo kun je wonen

De 17 mooie studio’s en appartementen liggen op de 1e en 2e verdieping van het gebouw. De studio’s hebben een keuken, badkamer en een woon-/slaapgedeelte. De appartementen hebben ook een aparte slaapkamer. De woningen zijn overzichtelijk zodat je jouw woning gemakkelijk kunt onderhouden.

Je kunt jouw studio of appartement inrichten met je eigen spullen. Zo voel je je er snel thuis. Ook kun je er je vrienden en familie ontvangen. Je huisgenoten ontmoet je in de gezamenlijke woonkamer met keuken. We koken daar we samen met wie daar zin in heeft, spelen spelletjes en drinken op vaste momenten koffie. Vanuit de woonkamer loop je naar het grote terras van de ruime binnentuin.

Wie wonen er nog meer?

Hier wonen 17 bewoners tussen de 18 en 35 jaar oud. Een aantal van hen woonde hiervoor nog thuis. Zij hebben een (lichte) verstandelijke beperking, gedragsproblematiek en soms een psychiatrische stoornis. Structuur en duidelijkheid zijn belangrijk voor hen. Natuurlijk krijgt iedereen persoonlijke aandacht op een manier die bij hem of haar past. Samen zorgen we voor een prettige sfeer in huis.

De omgeving

De woning staat in de woonwijk De Bogen (Corlaer) in Nijkerk. Naast de woning is een klein park. Het centrum van Nijkerk met winkels en restaurants ligt op 3 kilometer. De bushalte en de supermarkt zijn op 800 meter afstand.

Christian vertelt

"Op De Gaffel vind ik het gezellig. Met sommige huisgenoten ben ik close, maar ik ervaar ook veel vrijheid. De vaste structuur vind ik prettig en we mogen meedenken tijdens de vergaderingen. Mijn woning heb ik zelf ingericht. Veel meubels heb ik zelf gemaakt van steigerhout op mijn werk bij de Veensche Kas. Vanuit mijn zelfgebouwde thuisstudio maak ik radioprogramma’s en YouTube filmpjes."

Zo begeleiden we jou

 • We leren jou om zo zelfstandig mogelijk te worden. Je leert bijvoorbeeld hoe je vriendschappen opbouwt of hoe je het huishouden en boodschappen zelf kunt doen. Ook leer je omgaan met je huisgenoten. Dat gaat soms met vallen en opstaan. Onze begeleiding stemmen we af op wat jij nodig hebt. Lukt iets niet? Dan kijken we of we het samen kunnen doen, het jou kunnen leren of dat wij het voor je doen.

  Zo werkt je aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdekt wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Zo komen we er samen achter wat jouw mogelijkheden zijn en waar je na De Gaffel kunt wonen. Bij jouw ontwikkeling betrekken we de mensen die voor jou belangrijk zijn.

  We vinden het belangrijk dat jij en je huisgenoten het naar hun zin hebben. Daarom vergaderen we regelmatig met alle bewoners en bespreken we wat er goed gaat en wat beter kan.

  Er is 24 uur per dag begeleiding. Soms is de begeleiding even een boodschap doen. Dat betekent dat je af en toe een uur alleen moet kunnen zijn.

 • Overdag hebben de bewoners allemaal hun eigen werk en dagbesteding. Ze doen werk dat bij hen past. In huis zorg je dat jouw eigen woning opgeruimd en schoon blijft. Eet je een keer mee, dan ruimen we samen af.

  Heb je al werk of dagbesteding in de buurt, dan kun je daar blijven werken. Ben je nog op zoek? Dan kijken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld werken in restaurant Prins Heerlijk of lekker buiten met dieren of hout bij de Veensche Kas. Gereedschap repareren en klanten in de winkel helpen kan bij de kringloopwinkel Goed Bezig.

 • Om op De Gaffel te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie nodig met minimaal het zorgprofiel G Wonen met begeleiding en verzorging (VG3) tot en met VG6.

Heb je interesse?

Is wonen in een studio of appartement op De Gaffel iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op 088 - 036 00 30. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op