Adres en contact
H.J.A. Hovens Grevestraat 1
1333 KX Almere
Contact opnemen Direct aanmelden

Behandelgroep de Oase in Almere
H.J.A. Hovens Grevestraat 1

Behandelen Jeugd Leren en school

Elk kind heeft behoefte aan onderwijs. Toch is naar school gaan niet voor elk kind een vanzelfsprekendheid. Door meervoudige problematiek ontwikkelen zij soms niet automatisch de vaardigheden die daarvoor nodig zijn waardoor zij door gedragsproblematiek uitvallen in het onderwijs.

In het kort

De Behandelgroep van de Oase in Almere biedt, samen met het onderwijs, behandeling voor thuiswonende kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De behandeling voor deze kinderen met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen heeft als doel het verminderen van gedragsproblemen en de toename van vaardigheden om in een schoolse setting te kunnen functioneren zodat het kind kan doorstromen naar het speciaal (basis)onderwijs of voortgezet (speciaal) onderwijs.

Leren in schooltijd

De verwachting is dat de kinderen die naar de Behandelgroep komen weer naar school terug kunnen na de behandeling van 1 tot 1,5 jaar. Daarom is het belangrijk dat zij de vaardigheden leren op school. Zij gaan de hele dag naar de groep waar zoveel mogelijk de schooltijden van het onderwijs gevolgd worden. De groep is klein en bestaat uit maximaal zeven kinderen. Elk kind heeft zijn eigen doelen. Aan deze doelen wordt afwisselend individueel en als groep gewerkt. Net als bij andere kinderen gaat de ontwikkeling van het kind thuis door. Het gezin speelt dan ook een belangrijke rol bij het behalen van de doelen en wij ondersteunen hen daarbij.

Voor wie?

De Behandelgroep is er voor thuiswonende kinderen van 4 tot en met 12 jaar met een licht verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op