Adres en contact
Bertrand Russellstate 10
6716 SN Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Bertrand Russellstate 10
Bertrand Russellstate

De ramen staan open voor wat frisse lucht. De geuren van de weilanden en vers gemaaid gras komen je slaapkamer binnen. Je bent druk bezig met een knutselproject. Nog even, en dan is een goede vriend jarig. Je wilt deze vriend graag verassen met een zelfgemaakte kaart. Ook ben je van plan een lekkere taart te bakken, maar dat gebeurt pas op de dag zelf.


Het is 11.00 uur. Dat betekent dat de koffie en thee klaarstaat in de gezamenlijke woonkamer. Je groet je huisgenoten en pakt een lekker bakje koffie. Dat heb je wel nodig na een flinke knutselsessie!

In het kort

Aan Bertrand Russellstate 8-10 zit een twee-onder-een-kap woning voor mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Er is overdag begeleiding aanwezig. De begeleiding richt zich op het creëren van een veilig thuis en de ontwikkeling van iedere bewoner. Ook is structuur belangrijk. Overdag gaan de bewoners naar een vorm van dagbesteding of naar school. Ook doen ze veel activiteiten samen, zoals koken, naar de film gaan of uit eten.

Woning

De woning is een twee-onder-een-kap woning. Beide woningen hebben een gezamenlijke woonkamer met open keuken. De bewoners hebben allen een eigen slaapkamer, waarvan er een aantal op de begane grond zitten. Ook zit er in beide woningen een badkamer op de begane grond. Sommige slaapkamers hebben een balkon. De woningen hebben een ruime tuin en een schuur. De bewoners kijken vanuit de woning uit op mooie weilanden en een boerderij.

Voor mindervaliden is de woning alleen op de begane grond toegankelijk.

Omgeving

De woningen liggen in Ede in de jonge woonwijk ‘De Rietkampen’. Hier wonen veel gezinnen met kinderen. Mensen met en mensen zonder beperking wonen als buren naast elkaar. In de buurt zijn veel scholen, speeltuinen en sociale voorzieningen. Er is onder andere een buurtcentrum en een sportschool.

In het centrum van Ede zitten verschillende winkels, restaurants en cafetaria’s. Ede is een bruisende stad en niet te groot. De winkels liggen dichtbij elkaar. Net buiten het centrum bevindt zich het treinstation met treinen richting Amersfoort en Ede-Wageningen. Verder heb je verschillende groenvoorzieningen in de buurt. Op loopafstand zit het mooie landgoed Kernhem. Dit landgoed ligt aan de rand van Ede langs de Lunterse weg. Op het landgoed zijn onder andere groente-, kruiden-, bloemen- en bessentuinen. Daarnaast is er een groentekas, een boomgaard en een paddenstoelenteeltbos.

Het centrum van Ede ligt op ongeveer twee kilometer van de woning. Op 200 meter afstand is een bushalte te vinden.

Voor wie?

Op nummer 10 wonen jongvolwassenen met een matige verstandelijke beperking. Nummer 8 heeft bewoners met een lichte tot matige verstandelijke beperking. Daarnaast hebben sommige bewoners van nummer 8 een stoornis binnen het autismespectrum. Onder begeleider doen de bewoners veel zelfstandig. In de nacht is er geen begeleiding maar wordt er gebruik gemaakt van een uitluisterunit.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op