Dagbesteding Bluebird in de Backyard
Wijnstraat 153

Winkel Restaurant

Het zal je werkplek maar zijn. Als je binnenloopt in het prachtige monumentale pand Huis Roodenburch uit 1594 in hartje Dordrecht, voel je vanzelf trots en verwondering.

In het kort

Binnen is het een waar feest voor het oog, zoveel details, kleuren en creativiteit. Op het eerste oog zie je vooral bezoekers rondkijken in de winkel en genieten van het heerlijke aanbod in het restaurant. De mogelijkheden van het pand zijn eindeloos; winkelen, eten, drinken, bruiloften, feesten, high tea's en cursussen. In de zomer kun je zelfs genieten op het terras in de stiltetuin achter het gebouw voorbij de kweektuin.

Adres en contact
Wijnstraat 153
3311 BV Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Kijk je verder dan zie je de diverse mensen die dit samen mogelijk maken. En daar steekt een mooi verhaal achter, want achter het reilen en zeilen van Bluebirds in het Backyard staan mensen met verschillende achtergronden. De een loopt stage, de ander werkt op deze plek vanuit dagbesteding of participatie.

Drijvende kracht hierachter is Claire en haar team. Samen met begeleiders zoals Ingrid van ’s Heeren Loo bieden zij jongeren een kans om zich te ontplooien. Ingrid begeleid jongeren die graag op de achtergrond aan het werk zijn, dat kan mooi in de keuken. Samen gerechten voorbereiden en taarten bakken, rustig en ieder op z’n eigen tempo.

Er is van alles te doen in dit enorme pand, zo is er een creatief atelier, het horeca gedeelte binnen en buiten, de duurzame winkel met cadeaus, planten, woonaccessoires en vintage kleding en er zijn natuurlijk ook werkzaamheden aan het pand zelf. Samen zijn de mensen die hier werken trots op het resultaat. En op elkaar, want het is voor de meeste mensen fijn om samen te werken en het verschil te kunnen maken. Leren van elkaar, elkaar vertrouwen en samen het verschil kunnen maken.

De dagbesteding is bedoeld om je structuur te bieden en een zinvolle invulling van je dag te geven. Het helpt je om jouw zelfstandigheid te vergroten. Het gaat hier om structurele activiteiten onder professionele begeleiding waarbij het sociale aspect een belangrijke rol speelt.

Werken aan perspectief

Heb jij een dagbestedingindicatie en je bent op zoek naar een leuke plek met een gezellig team in de binnenstad van Dordrecht? Wil je jezelf kunnen zijn en ook kansen krijgen om te ontwikkelen waarbij er begeleiding is? Neem contact op met Ingrid Aalberts, zij is senior begeleider bij 's Heeren Loo en werkzaam op de Bluebird. Je kunt mailen naar bluebirds@sheerenloo.nl of bellen naar 06-51 32 95 11. 

Voor aanmeldingen of andere vragen kan er contact opgenomen worden met klantcontact, je kunt mailen naar klantcontact.auriga@sheerenloo.nl.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op