Adres en contact
Roeklaan 21
6733 SR Wekerom
0318 - 59 37 24 Stuur een mail

Parkboerderij De Hartenberg in Wekerom
Roeklaan 21

Werk of dagbesteding Vrije tijd

Op de kinderboerderij is van alles te zien en te doen. Konijnen en cavia’s om te knuffelen, nieuwsgierige geiten en grappige varkens om naar te kijken, en vriendelijke pony’s die een beetje aandacht erg op prijs stellen. Of maak een wandeling naar de grote dierenweide. Hier zie je nog meer boerderijdieren, van eenden en ganzen tot schapen en paarden. De kinderboerderij is zeven dagen per week vrij toegankelijk.

Bij boerderij De Hartenberg ontwikkel jij je in wat je leuk vindt om te doen. Vind je het leuk om met dieren te werken? Of werk je liever met planten? Of vind je het misschien erg leuk om het terrein te onderhouden? Samen met een enthousiast team zorgen wij goed voor de boerderij en de dieren.

In het kort

Aan de Roeklaan 21 is parkboerderij De Hartenberg gevestigd. De boerderij is ruim opgezet en er zijn veel verschillende dieren te vinden. Op de boerderij werken mensen met een verstandelijke beperking. Zij verzorgen onder andere de dieren en onderhouden het terrein.

Boerderij De Hartenberg 

Parkboerderij De Hartenberg is ruim opgezet. Wij hebben grote weiden voor de dieren. Daarnaast hebben wij een paardenstalling, volières en een snoezelstal. Ook hebben wij verschillende kleine dieren. In het voormalige hertenkamp verblijven naast ganzen, eenden, alpaca's, schapen, ezels, pony’s en paarden ook legkippen. De eieren worden gebruikt in de woningen, maar ook voor dagverse producten in het naastgelegen theehuis de Roek en in Het Hart.

Dwars door de dierenweide loopt een wandelpad met een brug over de vijver. De route is rolstoelvriendelijk dus ook goed toegankelijk met andere loophulpmiddelen en kinderwagens. Omdat het pad is afgezet is het bovendien zeer kindvriendelijk.

De parkboerderij staat op het woonzorgpark De Hartenberg. Hier wonen ongeveer 300 mensen met een verstandelijke beperking. Er zijn op het park diverse voorzieningen te vinden op het gebied van recreatie, vrije tijd, wonen en werken. 

Tuin/Kas groep 

Op de parkboerderij is een grote kas gevestigd met een mooie tuin. Hier is ook een groep werkzaam. In de kas worden planten gekweekt en in de tuin groeien mooie planten en bloemen. De werkzaamheden in deze groep zijn onder andere het onderhouden van de tuin en het kweken van planten.

Werken bij de parkboerderij 

Vind je het leuk om op een boerderij te werken met veel verschillende dieren? En vind je het niet erg om fysiek inspannend werk te doen? Dan is parkboerderij De Hartenberg misschien wel iets voor jou!

Ook voor ouderen hebben wij een speciale groep binnen de parkboerderij. Deze groep doet minder inspannend werk, maar zijn toch betrokken bij de parkboerderij. 

Contact

Telefoon: 0318 - 59 37 24
E-mail: boerderij.wekerom@sheerenloo.nl

Openingstijden

Open op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur.
De kas is op vrijdag tot 12.00 uur geopend.

Op feestdagen is de boerderij gesloten.

Neem contact op