Adres en contact
Kalverkampweg 1
6718 WJ Ede
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding op boerderij Makandra in Ede
Kalverkampweg 1

Werk of dagbesteding

Werk je graag buiten in de (moes)tuin en met dieren? Kom dan eens kijken bij boerderij Makandra. Met zijn prachtige landschappen, mooie tuinen en leuke dieren is het elke dag een feest. Er wordt hard gewerkt, veel gelachen en plezier gemaakt. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

In het kort

Aan de Kalverkampweg 1 in Ede staat boerderij Makandra. Daar hebben mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis hun dagbesteding.  Zij verzorgen de dieren en onderhouden de moestuin, de bessenstruiken en de fruitbomen. De oogst en producten die op ambachtelijke wijze gemaakt worden, kun je kopen in de boerderijwinkel. Naast de werkzaamheden, kunnen mensen ook terecht voor scholing en reïntegratietrajecten.

De boerderij 

Boerderij Makandra is een biologische boerderij in de gemeente Ede. Makandra biedt mensen de mogelijkheid om zinvol bezig te zijn in een beschutte werkomgeving. Vanuit veiligheid en respect wordt groei mogelijk. 

Boerderij Makandra richt zich bewust op begeleiding van verschillende doelgroepen, zo doen we recht aan de betekenis van het woord Makandra (Surinaams voor ‘met elkaar’). Onze producten worden verkocht in onze boerderijwinkel, op de biologische markt van Utrecht en aan verschillende biowinkels en restaurants. Ook leveren we onze mooie producten aan Het Hart. De winkel is op werkdagen en zaterdag geopend voor bezoekers.

Omgeving

De boerderij staat op het mooie landgoed Kernhem. Dit landgoed ligt aan de rand van Ede langs de Lunterseweg. Op het landgoed zijn groente-, kruiden-, bloemen- en bessentuinen. Daarnaast is er een groentekas, een boomgaard en een paddenstoelenteeltbos. Ook zijn de legkippen en kalveren op het landgoed te vinden. 

De locatie ligt dichtbij het centrum en toch midden in de natuur. Het centrum van Ede ligt op twee kilometer van de boerderij. Op 200 meter afstand van de boerderij is een bushalte.

Voor wie?

Iedereen is welkom op de boerderij. Er is van alles te beleven voor jong en oud.

Bij ons werken verschillende doelgroepen. Er werken mensen met een verstandelijke beperking en/of psychische stoornis. Daarnaast kunnen mensen met een niet aangeboren hersenletsel of trauma bij ons terecht. Ook verzorgen wij culturele activiteiten.

Praktische informatie

Adres en contact

Kalverkampweg 1
6718 WJ Ede 
makandra@sheerenloo.nl
088 - 037 31 63

Bij voorkeur kun je contact opnemen via het mailadres. Anders kun je ons bellen via bovenstaand nummer. 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag:  10.00-15.00 uur
Zaterdag: 10.00 tot 12.30 uur

Op feestdagen zijn wij gesloten.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op