Adres en contact
Tintelersteeg 21
3882 MK Putten
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding op boerderij Tinteler in Putten
Tintelersteeg 21

Werk of dagbesteding

“Mèèèèèèèèh!” de geiten hebben wel weer zin in wat voer! ‘Jouw’ geiten, want jij bent verantwoordelijk voor hun verzorging. Je lievelingsgeit komt algauw op je af, en je aait hem eens even lekker over zijn kop. Dan pak je het geitenvoer. “Hoe gaat het vandaag? Braaf beestje”, spreek je hem toe, terwijl je de brokken in de voerbak strooit. Onmiddellijk begint hij te schranzen, wat een honger had hij. De andere geiten komen hier ook op af, en voor je het weet staan ze met zijn allen te ontbijten van het voer. Je blijft nog een tijdje staan kijken naar die leuke dieren. Dan ga je weer verder met het schoonmaken van de hokken. En daarna is het alweer tijd om lekker te lunchen in de kantine met alle medewerkers, gezellig!

In het kort

Boerderij Tinteler is een leuke en leerzame werk- en dagbestedingsplek, waar mensen met diverse beperkingen terecht kunnen. Dankzij jouw hulp zorgen wij ervoor dat het boerenbedrijf goed draaiende blijft! Je houdt je hier bezig met dierverzorging, het beheren van het houtareaal en in het voorjaar en de zomer in de moestuin. De producten van de moestuin worden verkocht in een kraampje aan de weg. Dit verkopen wij door mond-tot-mond reclame te doen.

Ligging: in uniek natuurgebied Oldenaller

Deze unieke locatie ligt in een natuurgebied van Oldenaller in het agrarische buitengebied van Putten. Natuurmonumenten heeft dit gebied in beheer. Het bijzondere van dit gebied is dat er naast agrarische activiteiten ook ruimte is voor de natuur. Ook de boerderij vindt dit belangrijk en draagt dus haar steentje bij aan een goede balans.

Ruimtes

Naast de stallen voor de koeien en voor de kleine dieren, is er een kantine voor de medewerkers en de begeleiders. Hier kun je even lekker bijkomen van al dat harde werk.

Wat kun je bij onze boerderij komen doen als dagbesteding?

Je kunt bij de boerderij van alles komen doen, je kunt met dieren en/of buiten werken. Ben jij een sterke en stoere vent of dame, dan kun je bijvoorbeeld hout kloven of je motorzaagcertificaat halen. Zodat je in de omgeving bomen mag omzagen. Of hou je van koeien, dan mag jij je de stallen uitmesten en de koeien voer geven. Als je meer van konijnen en cavia’s houdt, hebben we ook een deel met kleinere dieren. Verder lopen er ook nog geiten en alpaca’s, en sinds kort ook lieve zwart-witte varkentjes. Tot slot kun je werken in de moestuin, als je groene vingers hebt. De groenten en het fruit verkopen we ook aan de weg. Dus als jij goed bent in het aanprijzen hiervan, ben jij ook zeer welkom!

Wie werken hier zoal?

Hier werken allerlei verschillende mensen, ieder met zijn mogelijkheden en interesses. Mensen die bij ons werken hebben allemaal weer andere beperkingen. Zo zijn twee mensen auditief gehandicapt. Communicatie is dus uitermate belangrijk. Er zijn ook mensen die meer belevingsgericht aan het werk zijn op de boerderij. Ook is er binnen de groep iemand die rolstoelgebonden is, die prima meedraait op de boerderij. We hebben goed contact met de woningen.

Werken op boerderij Tinteler in Putten

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op