Zelfstandig wonen met begeleiding in Meppel
De Bordewijk

Wonen

Ben je 17 jaar of ouder en ben je toe aan de volgende stap naar zelfstandig wonen? Zoek je een studio met je eigen badkamer en keuken? Maar vind je het ook fijn om soms samen met anderen te koken en te eten? Kom dan eens kijken bij onze studio’s aan de Bordewijk in het centrum van Meppel.

In het kort

De Bordewijk is een wooncomplex in Meppel. Hier wonen 13 jongeren vanaf 17 jaar met een lichte verstandelijke beperking. De ondersteuning en behandeling zijn aangepast aan jouw behoeftes. Ook besteden we veel aandacht aan het versterken van jouw sociale netwerk. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dus als je vragen hebt of als er iets is, is er altijd iemand om op terug te vallen.

Zo kun je wonen

Je woont in een studio met eigen badkamer en keuken. Je studio is ongeveer 35 m2. Een mooi ruime plek voor jezelf dus. Je keuken is van alle gemakken voorzien. Naast de studio’s is een woonkamer en een ruimte om lekker te chillen. Daar kun je samen met de andere bewoners koffiedrinken, tv-kijken of een spelletje doen. In het gebouw zijn gezamenlijke wasruimtes.

Vind je het fijn om zelf in je studio te koken en te eten? Dat kan. En als je het gezelliger vindt om met andere bewoners te koken en te eten, dan kan dat ook. Je mag zelf kiezen.

De omgeving

De Bordewijk is goed te bereiken met het openbaar vervoer. De locatie ligt centraal en vlakbij het centrum waar je dagelijkse voorzieningen hebt zoals een huisarts, een tandarts, winkels en een kapper.

Wie wonen er nog meer?

In het gebouw wonen 13 anderen. Zij zijn 17 jaar of ouder en wonen ook in een studio. Zij kunnen net als jij altijd met hun vragen terecht bij de begeleiding.

Hoe word je begeleid?

  • Je maakt samen met je persoonlijk begeleider afspraken. Bijvoorbeeld over wat je zelf kan en over waarbij en wanneer je ondersteuning wilt. Ook maak je samen een plan voor wat je nog graag wilt leren en hoe je dat gaat doen. Voor overdag kijken we samen naar een zinvolle daginvulling, wat school, werk of dagbesteding kan zijn. Het begeleidende team bestaat uit begeleiders, een gedragswetenschapper en een manager.

  • Ben je op zoek naar dagbesteding? Dan kijk je samen met je begeleider wat je leuk vindt, wat je kunt en wat je wilt leren. Daarna gaan we op zoek naar dagbesteding die het beste bij je past.

  • Om in Meppel te kunnen wonen heb je een Wlz-indicatie of een bepaling Jeugdwet inclusief behandeling nodig.

Heb je interesse?

Is wonen in de Bordewijk in Meppel iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 088 – 036 5030. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Of vul het formulier hieronder in. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Meer weten?

Is wonen in de Bordewijk iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 088 – 036 5030. Of mail naar klantcontact.oost-nederland@sheerenloo.nl. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op