Adres en contact
Bossulaan 37-39
8301 BJ Emmeloord
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen met je eigen kamer in een groepswoning voor jongens
Bossulaan

Wonen

Jij wil leren hoe je een eerste stap naar zelfstandig (begeleid) wonen kan gaan maken. En je wil de vaardigheden leren die je daar voor nodig hebt. Ook vind je het wel leuk om samen te wonen in een huis met huisgenoten. Hier woon je in een groepswoning voor jongens. We helpen je met eten koken, wassen, kamer schoonmaken, je planning maken. Of bij het opzetten van je sociale netwerk. Ook helpen we je bij het versterken van je weerbaarheid of het voeren van gesprekken. We helpen je te ontdekken ‘wie ben ik en wat heb ik nodig om verder te komen’.

In het kort

De Bossulaan is een ontwikkel huis richting de zelfstandigheid voor jongvolwassen mannen met een lichte verstandelijke beperking. Aan de Bossulaan 37-39 wonen negen jongeren (alleen jongens) tussen de 18 en 25 jaar. Je hebt hier je eigen kamer met douche en toilet. Overdag gaat iedereen naar school, dagbesteding of werk.

Hoe zien de ruimtes eruit?

Je woont hier met negen jongeren. Je hebt een eigen kamer met een douche en een toilet. Er is een centrale gang waar alle ruimtes zich aan bevinden. Er zijn 2 huiskamers met daarnaast een keuken waar wij samen met jou de lekkerste maaltijden kunnen klaarmaken. Buiten is een ruime tuin die deels overdekt is.

Op een hofje in Emmeloord

De Bossulaan is een kleine voorziening voor begeleid wonen met 10 plaatsen. De Bossulaan ligt in een rustige woonwijk, heeft een grote tuin en ligt op loopafstand van het centrum. Je hebt een eigen slaapkamer met eigen douche en toilet. De Bossulaan heeft een gezamenlijke woonkamer, wasruimte en naast de hoofdkeuken een oefenkeuken.

Indicatie 

Om aan de Bossulaan te wonen heb je een WLZ zzp 6 indicatie nodig.

Wat voor jongeren wonen hier?

De ondersteuningsvragen van de cliënten liggen op sociaal-emotioneel niveau: ‘Leer jij ons hoe we met elkaar om moeten gaan en hoe we weerbaarder worden? Ondersteun jij ons bij het ontdekken van ‘wie ben ik'? Op praktisch niveau liggen de ondersteuningsvragen bij boodschappen doen, omgang met geld, schoonmaken en onderhouden van eigen slaapkamer en/of sanitair’.

De cliënten worden op alle levensgebieden ondersteund en gestimuleerd richting de zelfstandigheid. De Bossulaan is een ontwikkel huis om de cliënt voor te bereiden op een volgende fase in hun leven.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op