Begeleid wonen in complex De Boog in Monster
Bosweg 30-38

Wonen

Vandaag gaan jullie met de hele groep en de begeleiding naar het strand. Het wordt zomer, dus dat gaan jullie vieren! Aan zee is het heerlijk. De zon schijnt en je hoort het ruisen van de golven. Je hebt het naar je zin.

Natuurlijk is het niet elke dag vakantie op de woongroep. Je werkt ook aan je ontwikkeling. Gelukkig is er altijd iemand die je daarbij kan helpen! Niets geeft je een beter gevoel dan dat je weer iets nieuws hebt geleerd.

In het kort

De Boog is een complex met 9 woningen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Twee woningen zijn voor jongeren. Op de andere adressen wonen senioren met een (zeer) ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Ook zijn er woningen speciaal voor mensen die doof en/of blind zijn. Op alle woningen is 24 uur per dag begeleiding. Zij zorgen voor structuur en een huiselijke sfeer.

Adres en contact
Bosweg 30-31-32-33-34-35-36-37-38
2681 JK Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Over De Boog

De Boog is een nieuwbouwcomplex en bestaat uit 9 woningen, verdeeld over 3 etages.  Op elke etage zijn 3 woningen met ruimte voor 6 of 7 bewoners. Alle benodigde hulpmiddelen voor de zorg zijn aanwezig, zoals tilliften. Ook heeft het gebouw meerdere liften. De woningen op de begane grond hebben een tuin. De bovenwoningen hebben een groot en gezellig balkon, waar alle bewoners samen kunnen zitten. Alle bewoners hebben een eigen slaap- en badkamer. Ze delen een woonkamer en keuken.
Bij het complex zijn moestuintjes, waar je elkaar kunt ontmoeten.

Wie wonen hier?

Begeleid wonen voor doofblinden
Bosweg 30 en 35 zijn woningen speciaal voor mensen die doof en/of blind zijn naast hun verstandelijke beperking. We communiceren met hen via tast, geur, voorwerpentaal en gebaren. 

Begeleid wonen voor senioren
Op Bosweg 31, 32, 33, 34 en 37 wonen ouderen met een matige tot zeer ernstige (meervoudige) verstandelijke beperking. Sommigen hebben bijkomende problematiek als epilepsie, dementie en eetproblemen. We helpen de bewoners hun vaardigheden zoveel mogelijk te behouden. Ook begeleiden we hen bij achteruitgang.

Begeleid wonen voor jongeren
Op Bosweg 36 wonen jongeren en jongvolwassenen met een matige tot zeer ernstige verstandelijke beperking. Terwijl op Bosweg 38 jongeren met een ernstige verstandelijke beperking wonen. De meeste van hen kunnen niet praten. Een aantal van de bewoners heeft autisme of niet-aangeboren hersenletsel.

Vrije tijd en dagbesteding

Alle bewoners hebben dagbesteding, die past bij wat ze willen en kunnen. Zo is er dagbesteding speciaal voor ouderen, maar ook voor doofblinden. (Samen) wandelen vinden de meeste bewoners heerlijk.

Op een aantal groepen worden regelmatig gezellige uitjes en feestjes georganiseerd. Zo gaan we af en toe naar een pretpark en vieren we carnaval. 

Het Westerhonk en omgeving

De Boog staat in een straat met alleen bewoners van ’s Heeren Loo. Hierdoor is er onderling veel contact en verbondenheid. De woningen staan op het woonzorgpark Het Westerhonk, een bijzondere plek in het Westland. Hier wonen en werken mensen met én zonder verstandelijke beperking. Je vindt er een kapper, gymzaal, belevingstuin, kinderboerderij en supermarkt.
Daarnaast zijn er ook medische voorzieningen, zoals een polikliniek met artsen, een tandarts en fysio- en ergotherapie. 

Strand Molenslag
Monster ligt vlak bij de kust, dus ga vooral lekker een dagje uitwaaien met de begeleiding: de Noordzee is op loopafstand!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op