Adres en contact
Bosweg 31
2681 JK Monster
Contact opnemen Direct aanmelden

Bosweg 31
Bosweg

Vandaag gaan jullie met de hele groep en de begeleiding naar het strand. Het wordt zomer, dus dat gaan jullie vieren! Aan zee is het heerlijk. De zon schijnt en je hoort het ruisen van de golven. Je hebt het naar je zin.

Natuurlijk is het niet elke dag vakantie op de woongroep. Je werkt ook aan je ontwikkeling. Gelukkig is er altijd iemand die je daarbij kan helpen! Niets geeft je een beter gevoel dan dat je weer iets nieuws hebt geleerd.

In het kort

De Boog is een complex met 9 woningen voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. De cliënten hebben een (zeer) ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Er wordt 24uurs zorg geboden waarbij de nachtdienst wordt uitgevoerd door medewerkers die voor de nachtzorg werken. Het uitgangspunt van alle woningen is het bieden van structuur, nabijheid en een huiselijke sfeer.

Over De Boog

De Boog is een nieuwbouwcomplex en bestaat uit 9 woningen, verdeeld over 3 etages.  Op elke etage zijn 3 woningen met ruimte voor 6 of 7 bewoners. Alle benodigde hulpmiddelen voor de zorg zijn aanwezig, zoals tilliften. Ook heeft het gebouw meerdere liften. De woningen op de begane grond hebben een tuin. De bovenwoningen hebben een groot en gezellig balkon, waar alle bewoners samen kunnen zitten. Alle bewoners hebben een eigen slaapkamer. De badkamer wordt op 4 woningen gedeeld door twee cliënten. Alle bewoners hebben een eigen slaap- en badkamer. Ze delen een woonkamer en keuken.  Tegenover het gebouw bevindt zich de Bosroos een ontmoetingsplek voor familie, cliënten en medewerkers.

Wie wonen hier?

Begeleid wonen voor doof blinden en/of doven
Bosweg 30 is een woning gespecialiseerd in de zorg voor mensen die doof en/of blind zijn naast hun (zeer) ernstige verstandelijke beperking. Er wordt gecommuniceerd middels tast, geur, voorwerpentaal en gebaren.

Begeleiden van ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag

Bosweg 31 is een woning voor 7 ouderen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. Aanvullend hebben zij bijkomstige problematiek, onder andere diabetes en epilepsie.

Verzorgen en verplegen in de laatste levensfase

Bosweg 32 is een woning gespecialiseerd in de zorg voor mensen die zorg nodig hebben in de palliatieve fase, terminale fase en de stervensfase. Bosweg 32 is een woning voor 7 bewoners. Wanneer zij een ziekte of aandoening hebben waardoor zij niet meer beter worden zouden zij op Bosweg 32 kunnen wonen.

Begeleiden van ouderen met moeilijk verstaanbaar gedrag

Bosweg 33 is een woning voor 7 ouder wordende cliënten met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag. De bewoners hebben een grote behoefte aan wandelen.

Begeleiden van volwassen en ouderen

Bosweg 34 is een woning voor 7 volwassen ouderen met een matige tot (zeer) ernstige beperking. Een aantal bewoners is zelfstandig en behoeven alleen begeleiding, de andere bewoners hebben zorg nodig.

Begeleiden en verzorgen van de oudere cliënt

Bosweg 35 is een woning voor 7 ouder wordende cliënten met een (zeer) ernstige en meervoudige beperking. De meeste bewoners zijn rolstoel gebonden.

Begeleiden van een groep ouder wordende mannen

Bosweg 36 is een woning voor 6 ouder wordende mannen met een zeer ernstige verstandelijke beperking. Deze mannen hebben een behoefte aan individuele aandacht.

Begeleiden van ouder wordende cliënten met dementie

Bosweg 37 is een woning voor 6 cliënten met een zeer ernstige verstandelijke beperking en bijbehorend dementie. De cliënten worden begeleid en verzorgd tijdens het dementieel proces waarbij palliatieve zorgverlenging wordt geboden.

Begeleiden en verzorgen van cliënten met het syndroom van Down en dementie

Bosweg 38 is een woning voor 7 cliënten met een matige tot (zeer) ernstige verstandelijke beperking en dementie. Cliënten worden begeleid gedurende het hele dementieel proces. Hierbij komt ook palliatieve zorg, terminale zorg en zorg in de stervensfase kijken.

Op elke woning zijn er cliënten waarbij sprake is van aanvullende problematiek, zoals vallen, eet- en drinkrisico's, epilepsie, medische aandoeningen en/of dementie. Zo worden er op elke woning verpleegtechnische en/of voorbehouden handeling verricht.

Vrije tijd en dagbesteding

Alle bewoners hebben dagbesteding, die past bij wat ze willen en kunnen. Bosweg 33 en 34 gaan naar een externe locatie op het woonzorgpark, terwijl de andere woningen thuis dagbesteding bieden op de etage of eigen woning. (Samen) wandelen vinden de meeste bewoners heerlijk, net als zwemmen en fietsen.  

Op een aantal groepen worden regelmatig gezellige uitjes en feestjes georganiseerd. Zo gaan we af en toe naar een pretpark en vieren we carnaval.

Het Westerhonk en omgeving

De Boog staat in een straat met alleen bewoners van ’s Heeren Loo. Hierdoor is er onderling veel contact en verbondenheid. De woningen staan op het woonzorgpark Het Westerhonk, een bijzondere plek in het Westland. Hier wonen en werken mensen met én zonder verstandelijke beperking. Je vindt er een gymzaal, belevingstuin, kinderboerderij en een restaurant.

Daarnaast zijn er ook medische voorzieningen, zoals een polikliniek met artsen, een tandarts en fysio- en ergotherapie.

Strand Molenslag
Monster ligt vlak bij de kust, dus ga vooral lekker een dagje uitwaaien met de begeleiding: de Noordzee is op loopafstand!

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op