Adres en contact
Botter 7-9
3863 EC Nijkerk
Contact opnemen Direct aanmelden

Logeerhuis Botter in Nijkerk
Deeltijdwonen en logeren

Wonen Logeren

In Nijkerk is logeerhuis Botter gevestigd. Wij zijn een logeerhuis voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Jongeren en jongvolwassenen kunnen ook bij ons in deeltijd wonen. Overdag gaan zij naar school of naar de dagbesteding.

In het kort

Bij logeerhuis Botter kun je in deeltijd wonen. Het deeltijdwonen is als tussenfase voor jongeren en jongvolwassenen die na een tijdje onder begeleiding zelfstandiger willen gaan wonen. Zij komen dan om de week bij ons, en bij hun ouders thuis, om zo de overgang naar zelfstandiger wonen soepel te laten verlopen. Ook is het mogelijk om te logeren. Dit kan in weekenden en in schoolvakanties, maar ook op doordeweekse dagen.

Zo kun je wonen

Jouw slaapkamer is op de begane grond of de eerste verdieping van de woning. Daar is ruimte voor jouw eigen spullen. Zo voel jij je snel thuis. In totaal zijn er 7 slaapkamers. Je deelt een van de 3 badkamers met de andere bewoners.

In de gezamenlijke keuken en woonkamer ontmoet je je medebewoners. We koken samen met wie daar zin in heeft, spelen spelletjes en drinken samen op vaste momenten. Samen zorgen we voor een prettige sfeer. In de tuin zijn een mooi terras, een schommel, trampoline of skelter. Je kunt dus lekker spelen. Met de side-by-sidefiets trekken we er samen op uit. Kortom: er is voor iedereen wat wils.

In de week dat je op de Botter woont ga je naar je eigen school, dagbesteding of werk.

Omgeving

Logeerhuis Botter ligt in de redelijk nieuwe woonwijk ‘Corlaer’ in Nijkerk. Daar wonen mensen met en mensen zonder een verstandelijke beperking als buren naast elkaar. In de woonwijk is een supermarkt en cafetaria. 

Het centrum van Nijkerk is ongeveer 10 minuten fietsen. Daarnaast zijn er dagbestedingen in de buurt. Het station van Nijkerk ligt aan de rand van het centrum en is per fiets goed te bereiken. De treinen gaan richting Zwolle en Utrecht Centraal.

Voor wie?

Het deeltijdwonen is voor jongvolwassen met een verstandelijke beperking die nog niet helemaal toe zijn aan zelfstandig wonen, maar dat wel willen leren. 

Ook vangen we in ons logeerhuis kinderen op om zo ouders te ontlasten in de zorg voor hun kind. En kinderen kunnen bij ons sociale contacten opbouwen met anderen. Onze schoolgaande kinderen maken over het algemeen gebruik van ZMLK-onderwijs.

Hoe begeleiden we jou?

  • Onze begeleiding stemmen we af op wat jij nodig hebt. Lukt iets niet? Dan kijken we of we het samen kunnen doen, het jou kunnen leren of dat wij het voor je doen. Je leert hier bijvoorbeeld hoe je omgaat met huisgenoten of hoe je kunt helpen bij het huishouden. Samen doen jullie boodschappen.

    Zo werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en ontdek je wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Ook komen we er samen achter wat je nog meer wil leren en waar je na De Botter kunt wonen. Bij jouw ontwikkeling betrekken we de mensen die voor jou belangrijk zijn.

  • Overdag hebben de bewoners allemaal hun eigen school of dagbesteding. Op de dagbesteding doen zij werk dat bij hen past.

    Heb je al school of dagbesteding in de buurt, dan kun je daar blijven. Ben je nog op zoek? Dan kijken we graag met jou wat bij je past en wat jij leuk vindt om te doen. Er zijn genoeg mogelijkheden. Bijvoorbeeld werken in restaurant Prins Heerlijk of lekker buiten met dieren of hout bij de Veensche Kas. Gereedschap repareren en klanten in de winkel helpen kan bij de kringloopwinkel Goed Bezig

  • Voor deeltijdwonen op de Botter heb je een indicatie nodig: van zorgprofiel VG3 tot en met VG6. Hier vind je meer informatie over het aanvragen van een indicatie. 

Heb je interesse?

Is wonen op de Botter iets voor jou of ken je iemand voor wie dit een fijne woonplek is? Bel ons dan op: 0800 - 355 55 55. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 09.00 uur tot 17.00 uur. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Neem een kijkje

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op