Adres en contact
De Doelen 1011
8233 GR Lelystad
Contact opnemen Direct aanmelden

Buitenschoolse begeleiding Sterrenloo in Lelystad
De Doelen 10-11

Vrije tijd Hulp thuis (ambulant) Buitenschoolse opvang

In het kort

Plof jij na een lange schooldag bij ons op de bank met een boekje? Wil jij vertellen hoe jouw dag was? Of duik je gelijk de kast in om een spelletje te pakken? Naast een vast programma is er bij Sterrenloo ook veel ruimte voor het maken van eigen keuzes. De begeleiders van Sterrenloo helpen jou binnen de groep, waar je jezelf mag zijn, je zo goed mogelijk te ontwikkelen. Dit gebeurt met behulp van sport, spel en creatieve bezigheden.

Methodiek

Op Sterrenloo wordt gewerkt met de methode Op eigen benen. Deze methodiek stimuleert de kinderen zelf na te denken over de aanpak of de oplossing van een probleem, uitgaande van de aanwezige competenties en eerdere succeservaringen. De begeleider geeft aanwijzingen om het kind op het juiste spoor te zetten. Door het kind te stimuleren zelf na te denken over oplossingen, krijgt het kind meer zelfvertrouwen en ontwikkelt hij eigenwaarde, wat weer een positief effect heeft op de sociaal emotionele ontwikkeling van het kind.

Locatie

Sterrenloo is te vinden in de ZMLK-school De Zevenster en is gevestigd te Lelystad aan de doelen 10-11. Het terrein is omringd door hekken en de deuren zijn alleen te openen door middel van een elektronisch systeem. In geval van nood is er uiteraard een noodsysteem die de deuren opent.

Voor wie

Op Sterrenloo zijn alle kinderen van 4 tot en met 18 jaar, met een (lichte)verstandelijke beperking, gedragsstoornis en/of bijkomende problematiek welkom. De kinderen ontvangen wij na schooltijd tot 18:00 uur en in schoolvakanties van 9:00 uur tot 16:00 uur.

De buitenschoolse begeleiding richt zich vooral op de vrijetijdsbesteding van de kinderen en begeleidt hierbinnen op de individuele doelen van de kinderen in groepsverband.

De begeleiders van Sterrenloo houden ook rekening met ziektebeelden en eventuele allergieën en andere bijzonderheden van de kinderen. Hier wordt in overleg met de ouders afspraken over gemaakt. U kunt rekenen op professionele begeleiders die gericht zijn op de individuele zorgvraag en ontwikkeling van uw kind.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op