Adres en contact
Calandstraat 24
3316 EA Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Bureau begeleid werk
Calandstraat

Werk of dagbesteding

In het kort

Onze arbeidstrainers van Bureau begeleid werk (BBW) bieden ondersteuning aan jongeren en jongvolwassenen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het werk van de arbeidstrainers is gericht op het vinden en behouden van een betaalde baan op de reguliere arbeidsmarkt. Dit is onderverdeeld in een tweetal fases, namelijk bemiddeling naar arbeid en coaching on the job. Naast het onderdeel arbeid is het ondersteunen richting een opleiding (BOL/BBL) ook onderdeel van BBW.

Bemiddeling naar Arbeid

De arbeidstrainer coacht de jongere en doorloopt samen de stappen die gemaakt moeten worden binnen dit traject. Denk daarbij aan het aanvragen van doelgroep registratie bij het UWV, het schrijven van een sollicitatiebrief en CV, sollicitatie voorbereiding/ gespreksvoering, contract doornemen, contact met gemeente, informeren/ adviseren werkgevers, enz.

Door deze stappen samen met de jongeren te doorlopen, leren ze eigenaarschap te nemen op hun eigen weg naar de arbeidsmarkt. Het doel is een mooi en geschikt contact. Als dit niet direct lukt zijn de gemaakte stappen een mooi positief resultaat.

Coaching on the job

Werkgevers en directe begeleiders/collega’s worden door de arbeidstrainer geadviseerd en voorbereid. Daarnaast helpen we de werkgever met het praktisch inrichten van het werk en geven we informatie over subsidies, voordelen en Wet- en regelgeving.

De arbeidstrainer en de jongere stellen samen doelen op. Het werk van de arbeidstrainer is maatwerk; het is afgestemd op de wensen en behoeften van de jongere en werkgever. Aan het eind van een traject is de jongere in staat om zelfstandig te werken en is zij/hij duurzaam inzetbaar.

Opleiding BOL/ BBL

Bureau begeleid werk helpt jongeren in hun zoektocht naar een arbeidsbranche die bij hen past en aansluit. Het zoeken naar een passende stage/ werkplek is hier onderdeel van. De arbeidstrainers houden contact met, school, stage/ werkbegeleiders, ouders en of verzorgers van de jongeren.

Voor wie is Bureau begeleid werk?

Jongeren met een licht verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek kunnen vanaf 15 jaar in aanmerking komen voor alle trajecten die binnen BBW worden aangeboden.

Daarnaast kan een arbeidstrainer ook worden ingezet bij jongeren en volwassenen die worden verwezen vanuit jeugd- of wijkteams, het UWV, de Sociale Dienst en de WMO.

Leren en ontwikkelen

Leren en werken op maat en doen waar je goed in bent, dat zijn de uitgangspunten van ons team. We gaan uit van de eigen kracht, aanleg, talenten en mogelijkheden. De jongeren leren vanuit eigen motivatie; ze hebben zélf de motivatie en willen graag aan hun toekomst werken. Coaching is gericht op groei, het versterken van eigenwaarde en het vergroten van zelfredzaamheid. 

Meer informatie? 

Stuur een mail naar Klantcontact.Auriga@sheerenloo.nl.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op