LeerWerkPlein Auriga in Dordrecht
Calandstraat 24a

Leren en school

In het kort

Aan de Calandstraat 24a in Dordrecht is het LeerWerkPlein Auriga gevestigd. Het LeerWerkPlein begeleidt jongeren met een lichte verstandelijke beperking bij het vergroten van hun vaardigheden, competenties en eigenwaarde. Het LeerWerkPlein biedt opvang, dagbesteding, arbeidstraining en jobcoaching.

Adres en contact
Calandstraat 24
3316 EA Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

Meer vaardigheden, meer zelfredzaamheid

Het LWP Auriga staat voor leren en werken op maat. Want iedereen heeft andere talenten en mogelijkheden. Op basis daarvan maken we een programma op maat. Het doel daarvan is dat jouw kind nieuwe vaardigheden leert en steeds zelfstandiger wordt.

Jouw kind kan bij LWP Auriga terecht voor dagbesteding, arbeidstraining en arbeidstoeleiding.

Dagbesteding

Valt jouw kind buiten het onderwijs? En is het (nog) niet klaar voor een arbeidstraining en toeleiding naar werk? Dan is Dagbesteding Auriga een oplossing. Het gaat om passend arbeidsmatig werk en (re)creatieve activiteiten, zoals houtbewerking en stomerij werkzaamheden. Iedere jongere werkt aan zijn eigen doelen en perspectieven.

Arbeidstraining

Om te werken bij een bedrijf, heb je bepaalde vaardigheden nodig. Werkvaardigheden, sociale vaardigheden en praktische vaardigheden. Jouw kind leert het allemaal in onze arbeidstraining. Veel aandacht is er ook voor psychosociale en gedragsproblemen. Verder werkt je kind aan het vergroten van het probleemoplossend vermogen.

Arbeidstoeleiding

Wil je kind graag werken bij een echt bedrijf? En is jouw kind daar al bijna klaar voor? Dan helpen we met arbeidstoeleiding. Jouw kind leert solliciteren en leert zich goed te presenteren. Kortom: we maken je kind fit om aan het werk te gaan; werkfit.

Voor wie?

LeerWerkPlein Auriga is er voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar met een lichte verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek. Dagbesteding, arbeidstraining en arbeidstoeleiding zijn bedoeld voor jongeren die zijn uitgevallen op school, voor jongeren die hun opleiding hebben afgemaakt en voor wie zich willen ontwikkelen naar passend werk. Én voor jongeren die een beschutte stageplek zoeken.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op