Adres en contact
Calandstraat 24
3316 EA Dordrecht
Contact opnemen Direct aanmelden

LeerWerkPlein Auriga in Dordrecht
Calandstraat 24a

Leren en school

In het kort

Aan de Calandstraat 24a in Dordrecht is het LeerWerkPlein Auriga gevestigd. Het LeerWerkPlein begeleidt jongeren met een lichte verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek bij het vergroten van hun vaardigheden, competenties en eigenwaarde. Het LeerWerkPlein biedt dagbesteding, arbeidstraining en arbeidstoeleiding.

Meer vaardigheden, meer zelfredzaamheid

Omdat iedereen andere talenten en mogelijkheden heeft biedt het LeerWerkPlein Auriga leren en werken op maat. Voor jouw kind wordt er daarom ook een programma op maat gemaakt. Het doel daarvan is dat jouw kind nieuwe vaardigheden leert en steeds zelfstandiger wordt, met een kans om door te stromen naar de arbeidsmarkt. Dit doen we door middel van de dagbesteding om te draaien naar een ervaring die voelt als werken bij een echt bedrijf.

De werkplaats van het LeerWerkPlein is onderverdeeld in meerdere disciplines:

Logistiek:

 • Magazijn werkzaamheden
 • Orders picken
 • Orders verzendklaar maken

Productie:

 • Assemblage
 • Inpakwerkzaamheden
 • Terugwinnen van materialen

Facilitair:

 • Schoonmaakwerkzaamheden
 • Wasserij
 • Kleine onderhoudswerkzaamheden

Dienstverlening:

 • Catering

Houtwerkplaats:

 • Meubels ontwerpen
 • Meubels bouwen
 • Aanleveren bij de klant

Mobiliteit:

 • Klein onderhoud fietsen
 • Oefenen van klein onderhoud aan scooters

Dagbesteding

Valt jouw kind buiten het onderwijs? En is het (nog) niet klaar voor een arbeidstraining of toeleiding naar werk? Dan is Dagbesteding Auriga een oplossing. Het gaat om passend arbeidsmatig werk. Iedere jongere werkt aan zijn eigen doelen en perspectieven.

Arbeidstraining

Om te werken bij een bedrijf, heb je bepaalde vaardigheden nodig. Arbeidshouding, arbeidsprestatie en motorische competenties. Jouw kind leert het allemaal in onze arbeidstraining. Veel aandacht is er ook voor psychosociale en gedragsproblemen. Dit kan ook samenlopen met een stage van de middelbare school.

Arbeidstoeleiding

Wil je kind graag werken bij een echt bedrijf? En is jouw kind daar al bijna klaar voor? Dan helpen we met arbeidstoeleiding. Hier kan jouw kind bij ons zijn eerste stappen zetten naar een volledig onderdeel van de arbeidsmarkt. Dit kan door bij ons een erkende stage te volgen op niveau 1. Alles is gericht op het succesvol doorlopen van het niveau 1 traject en de daarbij komende vraagstukken.

Daarnaast werken we nauw samen met onze collega’s van de job coaching en kan jouw kind vaak doorstromen naar begeleidwerken bij een echt bedrijf.

Voor wie?

LeerWerkPlein Auriga is er voor jongeren en jongvolwassenen vanaf 16 jaar met een lichte verstandelijke beperking en eventuele bijkomende problematiek. Dagbesteding, arbeidstraining en arbeidstoeleiding zijn bedoeld voor jongeren die zijn uitgevallen op school, voor jongeren die hun opleiding hebben afgemaakt en voor wie zich willen ontwikkelen naar passend werk. Én voor jongeren die een beschutte stageplek zoeken.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op