Begeleid wonen op zorgboerderij Franciscushoeve in Julianadorp
Callantsogervaart 7a-b

De kuikentjes zijn eindelijk geboren! Aai voorzichtig over de zachte pluizige kopjes en zie ze opgroeien tot kippen in de tijd dat jij op de boerderij verblijft. Elk seizoen is op het land wel iets anders te zien en te doen: de siertuin moet worden onderhouden en de konijnen hebben elke ochtend weer honger. Maar natuurlijk gaat de meeste aandacht uit naar jou: je begeleiders staan hier altijd voor je klaar, en daardoor is wonen op de Franciscushoeve een feestje.

In het kort

De Franciscushoeve op Callantsogervaart is een grote zorgboerderij waar bewoners zo zelfstandig mogelijk verblijven. De dagbesteding bestaat bijvoorbeeld uit het verzorgen van de dieren en het onderhoud aan de moestuin. Er is plek voor zes volwassenen met een verstandelijke beperking.

Adres en contact
Callantsogervaart 7a-b
1788 PS Julianadorp
Contact opnemen Direct aanmelden

Leven op het land

De Franciscushoeve oogt knus door het rieten dak en de grote ramen. De boerderij bestaat uit twee woningen, waar in totaal zes bewoners verblijven. Het stuk grond is ongeveer 5000 m2 en heeft een moestuin, een boomgaard, een kas, een blokhut en een siertuin met bloemen. Op de boerderij leven onder andere kippen, konijnen en schapen. De boerderij is geschikt voor mensen in een rolstoel. Er is een kleine speeltuin waar ook kinderen uit de buurt regelmatig langskomen.

De omgeving

Callantsogervaart biedt een schitterend uitzicht over de weilanden. De boerderij ligt vlak achter terrein Noorderhaven, een beschutte locatie waar ’s Heeren Loo verschillende andere woonvoorzieningen en faciliteiten heeft. Op het terrein vind je onder andere een winkel, huisarts, tandarts en manege. 

In de gemeente Den Helder heeft ’s Heeren Loo verschillende dagbestedingslocaties. Zo is er in Julianadorp dagbesteding De Boterbloem, een textielwerkplaats waar de cliënten ook kunnen helpen in een winkel. 

Julianadorp ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van Den Helder, waar je onder andere een gezellig centrum en een schitterende haven vindt. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het Noordzeestrand wanneer je even te moe bent om voor de dieren te zorgen.

Wie wonen hier begeleid?

Op de Franciscushoeve hebben de bewoners een leeftijd van 18 t/m 75 jaar. Zij hebben een (meervoudige) verstandelijke beperking. Omdat de beperkingen, maar ook de mogelijkheden van de bewoners divers zijn, kunnen zij elkaar onderling goed helpen.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op