Adres en contact
Christoffelhof 8-12
1741 HX Schagen
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Schagen
Christoffelhof 8-10-12

Je bent net thuis van een dagje naar de kust. Wat was dat heerlijk! Lekker uitwaaien en genieten van de zon, de zee en het strand. Onderweg hebben jij en je begeleider ook nog lekker geluncht in een leuk café. Nu ben je weer thuis en heb je wel zin in een kopje koffie. Je vraagt je huisgenoten of ze ook zin hebben in koffie. Je pakt er wat lekkers bij en zet de koffie op tafel in de gezamenlijke woonkamer. Even genieten van de rust!

In het kort

Aan de Christoffelhof 8-10-12 zijn twee woningen gevestigd voor mensen met een verstandelijke beperking. Sommige bewoners hebben daarnaast een psychiatrische stoornis. Er heerst een huiselijke sfeer, wat voor ons en de bewoners erg belangrijk is. De begeleiding is individueel en richt zich op het stimuleren van de sociale vaardigheden en deelname aan de maatschappij.

Het gebouw

De woningen zitten in een appartementencomplex op de begane grond. De appartementen zijn verbouwd tot twee gelijkvloerse woningen. De woningen beschikken beide over een zonneterras. Elke bewoner heeft een eigen zit/-slaapkamer. Sommige slaapkamers hebben ook eigen sanitair. De woonkamer en keuken worden gedeeld met de bewoners. Voor mindervaliden is de woning beperkt toegankelijk. 

Omgeving

De woningen zijn gevestigd in de gemeente Schagen, gelegen tussen de steden Den Helder en Alkmaar. Op loopafstand van je woning vind je een park waar je heerlijk kunt wandelen. Het centrum van Schagen is ook goed te voet te bereiken en kent veel voorzieningen zoals cafetaria’s, winkels en supermarkten. Ook is er een muziekschool en een grote bibliotheek. Verder zit je dichtbij de zee. Het is ongeveer een kwartier rijden naar het strand.

Schagen heeft een eigen station met treinen richting Nijmegen Centraal, Den Helder en Maastricht. Vanaf het station ben je binnen 10 minuten lopen bij de Christoffelhof. Nog in dezelfde straat vind je een bushalte. Daarnaast zijn er diverse bushaltes in het centrum van Schagen te vinden.

Voor wie?

De woningen zijn geschikt voor volwassenen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychiatrische stoornissen. De bewoners gaan overdag naar dagbesteding buiten of aan huis.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op