Dagbesteding Landgoed Kraaiveld
De roef 4

Werk of dagbesteding Wonen

Vandaag mag je weer lekker aan het werk. Het is een spannende dag. Misschien heeft die ene koe wel een kalfje gekregen. Jij houdt van aanpakken, dus je zit hier wel op je plek. Je gaat samen met je begeleider kijken wat er vandaag gedaan moet worden op de boerderij. Er is altijd wel een leuk klusje te doen. Tijdens je werk lekker in de buitenlucht zijn en bewegen, kan het nog beter? Tussendoor krijg je tijd om tot rust te komen en even te kletsen met de andere mensen op de boerderij. Aan het eind van je werkdag ga je moe maar vrolijk weer naar huis. En ja...het kalfje is geboren!

In het kort

Op Landgoed Kraaiveld kunnen mensen met een Wmo- of Wlz-indicatie of een Pgb deelnemen aan de dagbesteding. Het doel van de dagbesteding is om een goede dagstructuur aan te brengen en bezig te zijn met gezellige en zinvolle activiteiten. Kraaiveld heeft een gevarieerd programma aan activiteiten. Elke dag opnieuw.

Adres en contact
De Roef 4
4285 WR Woudrichem
06 - 57 09 72 46 Stuur een mail

Omgeving

Landgoed Kraaiveld ligt in een landelijke omgeving op korte afstand van Sleeuwijk en Woudrichem. Er wonen 15 bewoners met een lichte verstandelijke beperking. Daarnaast komen (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking bij ons voor dagbesteding. Landgoed Kraaiveld ligt op ongeveer 10 minuten fietsafstand van een bus-/treinstation, maar is ook gemakkelijk met de auto bereikbaar. Wil je meer weten over de achtergrond van het landgoed? Klik dan hier.

Werkzaamheden

Op de boerderij is van alles te doen. We onderhouden een grote biologische moestuin en kweken planten in een grote kas. Ook runnen we een boerderijwinkel waar we de opbrengst van onze eigen moestuin en een aantal streekproducten verkopen. Op het kleine terras serveren we koffie en thee met iets lekkers. We hakken hout voor de grote kachel die de boerderij voorziet van warm water en verwarming. Daarnaast hebben we nog wat kleinvee. De kippen, kuikens, geiten en kalveren moeten gevoerd en verzorgd worden. In de winter werken we binnen, dan repareren we het tuingereedschap en maken we keramieken schalen en andere creatieve producten die we ook verkopen in de boerderijwinkel. Kijk ook op onze facebookpagina voor meer informatie over de boerderijwinkel. 

Begeleiding 

Sommige activiteiten doe je zelfstandig, bij andere werkzaamheden krijg je begeleiding van onze activiteitenbegeleiders. Wij vinden het vooral belangrijk dat je plezier hebt in je werk. Daarnaast stellen wij samen met jou en je ouders ontwikkelingsdoelen op. Je moet er natuurlijk ook wat van leren en wij helpen je daarbij.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op