Praktische info
Nieuwe Tijningen 9
5301 DA Zaltbommel
088 - 037 56 66 Stuur een e-mail Routebeschrijving

Dagcentrum De Harmonika in Zaltbommel
Nieuwe Tijningen 9

Werk of dagbesteding Winkel

Het is ochtend en wat een drukte al in het dagcentrum! De eerste klanten staan in de rij om hun bestellingen af te halen. Ondertussen halen de kunstenaars in het atelier de kwasten uit de kast. En dan is er ook nog de kledingwinkel, waar verschillende deelnemers hun best doen om de etalage mooi in te richten.

Bij De Harmonika is van alles mogelijk. Kom je bij ons werken? Over verveling hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken!

In het kort

Bij dagcentrum De Harmonika in Zaltbommel kunnen mensen met een verstandelijke beperking allerlei verschillende werkzaamheden doen. Er is een schildersatelier, een bakkerij en een montagegroep. Dagelijks komen er zo’n vijftig mensen. Iedereen doet wat hij kan en graag wil, zo zelfstandig mogelijk. Ook is hier het Werkburo gevestigd, dat deelnemers de mogelijkheid biedt om bij externe organisaties te werken.

Het gebouw

De Harmonika bestaat uit een aantal grotere en kleinere lokalen. Overal zijn groepen aan het werk. Er is een keuken met lunchruimte waar we gezamenlijk eten. In het hele gebouw is rekening gehouden met rolstoelgebruikers. De toiletten zijn fris, schoon en ruim. Je wordt hier dagelijks ondersteund door vijf tot acht ervaren begeleiders.

Onze werkgroepen

Atelier ’n Bont Palet 

Ben jij een geboren kunstenaar? Bij Atelier ’n Bont Palet kun je al je creativiteit kwijt. Er werken hier volwassenen met een (lichte) verstandelijke beperking. Je kunt bij ’n Bont Palet tekenen en schilderen, maar ook gedichten schrijven. Er zijn regelmatig exposities. Zo kan iedereen jouw kunst bekijken en waarderen! Het atelier doet bovendien met (internationale) wedstrijden. Er zijn al diverse keren kunstenaars genomineerd en in de prijzen gevallen.

Montagegroep

In de montagegroep van De Harmonika kun je industrieel werk doen voor verschillende bedrijven. Voor het bedrijf Laboral vullen we bijvoorbeeld doosjes met DNA-testen. Verder verpakken we kaarten en briefpapier.

Ook hebben we een tweedehands kinderkledingwinkel. Hier kun je ervaring opdoen in de omgang met klanten. Ook krijg je kassatraining en leer je omgaan met geld. Je bepaalt zelf de prijzen van de kleding, sorteert deze en zorgt voor de voorraad en aankleding van de winkel

Bakkerij

Gek op taart en koekjes? In de bakkerij kun je allerlei bakproducten voorbereiden en maken. Natuurlijk leer je hier hoe je een goed product moet maken, maar ook samenwerken en omgaan met klanten is belangrijk.

Wie werken hier?

De samenstelling van de groepen op het dagcentum is gevarieerd: mannen en vrouwen, jong en oud, licht en zwaar verstandelijk beperkt. Samen kijken we in welke groep jij je het beste thuisvoelt. 

Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken, dan kun je altijd contact opnemen.

Werkburo

Op Nieuwe Tijningen is ook het Werkburo gevestigd. Het Werkburo helpt jou bij het zoeken naar passend werk in de omgeving. Zo kun je blijven deelnemen aan de maatschappij.

Praktische informatie

Locatie en bereikbaarheid

Het dagcentrum ligt aan een zeer mooie waterplas in de woonwijk De Spellewaard, ongeveer 1,5 kilometer buiten het centrum van Zaltbommel. Een bushalte is op loopafstand.


Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9:00 – 16:00

Contact

Nieuwe Tijningen 9
5301 DA
Zaltbommel
088 - 037 56 66
harmonika@sheerenloo.nl

Neem contact op