Adres en contact
Nieuwe Tijningen 9
5301 DA Zaltbommel
088 - 037 56 66 Stuur een e-mail

Dagcentrum De Harmonika in Zaltbommel
Nieuwe Tijningen 9

Werk of dagbesteding Winkel

In het kort

Bij dagcentrum de Harmonika in Zaltbommel kunnen mensen met een verstandelijke beperking deelnemen aan allerlei activiteiten. Er is een vleugel creatief/beleving. En er is een vleugel productie, waar arbeidsmatige activiteiten worden aangeboden . Ook is hier het Werkburo gevestigd, de Jobcoaches van het Werkburo bieden de deelnemers, die daar aan toe zijn de mogelijkheid om bij externe bedrijven/organisaties te werken. Dagelijks bezoeken tussen de 35 en 45 deelnemers het dagcentrum. Iedereen doet wat hij kan en graag wil, zo zelfstandig mogelijk. De deelnemers worden dagelijks ondersteund door 3 tot 5 ervaren (leerling)begeleiders. De methodiek waar vanuit we werken is Op Eigen Benen.

Het gebouw

De Harmonika bestaat uit verschillende lokalen. Overal zijn deelnemers aan het werk. Er is een centrale keuken met lunchruimte waar we gezamenlijk koffie/thee drinken en lunchen. Het gebouw is rolstoel toegankelijk en gelijkvloers.

Ons Activiteitenplein

Ons activiteitenplein bestaat uit twee vleugels waar diverse activiteiten worden aangeboden.

In de creatief/belevingsgerichte vleugel (blauw) kun je al je creativiteit kwijt. Je kunt hier tekenen, schilderen en knutselen. Er wordt gewerkt met verschillende thema's waaronder feestdagen en jaargetijden. Maar ook bewegen, en een wandeling maken horen hier bij de activiteiten. Iedereen werkt hier in zijn eigen tempo.

In de productie vleugel (groen) kun je aan arbeidsmatige activiteiten deelnemen in de bakkerij, hout en tuingroep/theetuin en de montagegroep.

Ben je gek op appeltaart, cakes of koekjes? In de bakkerij leer je allerlei bakproducten voorbereiden en maken. Je werkt mee aan het klaar maken van bestellingen en leert zo samenwerken en met klanten omgaan.

Werk je graag buiten of ben je graag creatief met hout bezig dan ben je op de hout en tuingroep op je plaats. Activiteiten zoals snoeien, grasmaaien en houtbewerking zijn hier dagelijks aan de orde. Maar ook het voeren en verzorgen van dieren op de kinderboerderij, het bedienen en gasten helpen in onze theetuin horen bij deze groep. Tevens werken we samen met de gemeente en zorgen wij dat de buiten ruimte rondom ons gebouw/zwemplas schoon blijft.

Ben je liever bezig met industrieel werk dan zijn de activiteiten op de montagegroep wat voor jou. Hier kun je inpakwerk en sorteerwerk verrichten voor verschillende bedrijven.

Ook is binnen ons dagcentrum het Werkburo gevestigd. Onze Jobcoaches helpen jou als je daar aan toe bent om bij externe bedrijven/organisaties buiten het dagcentrum te werken. Zo kun je blijven deelnemen aan de maatschappij.

Wie werken hier?

De samenstelling van de groepen op het dagcentrum is gevarieerd: mannen en vrouwen, jong en minder jong, licht en matig verstandelijk beperkt. Samen met jou kijken we in welke groep jij je het beste thuis voelt en waar jouw kwaliteiten liggen.

Lijkt het je leuk om bij ons te komen voor arbeidsmatige en/of creatieve-belevingsgerichte dagbesteding, dan kun je altijd contact met ons opnemen.

Locatie en bereikbaarheid

Het dagcentrum ligt aan een zeer mooie recreatieplas in de woonwijk De Spellewaard, ongeveer 1 km buiten het centrum van Zaltbommel. Een bushalte is op loopafstand.

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 09.00 - 16.00 uur

Contact
Nieuwe Tijningen 9
5301 DA Zaltbommel
Tel: 088 - 037 56 66
E-mail: harmonika@sheerenloo.nl

Contact

Nieuwe Tijningen 9
5301 DA
Zaltbommel
088 - 037 56 66
harmonika@sheerenloo.nl

Neem contact op