Adres en contact
Clusiushof 164
2341 PX Oegstgeest
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagcentrum Poelgeest in Oegstgeest
Clusiushof 164

Werk of dagbesteding

Vandaag mag je weer naar dagbesteding. Wat ga je doen? Ben je een creatieveling die graag sieraden maakt, misschien samen met je huisgenootje van de woongroep? Dan kun je bij ons aan de slag. Zit je niet graag stil? Dat is geen probleem, want ook voor de sportieve mensen is altijd wat te doen. Ga lekker mee zwemmen of klimmen in de gymzaal. Op dagcentrum Poelgeest is voor ieder wat wils.

In het kort

Bij Dagcentrum Poelgeest gaan mensen met een verstandelijke beperking naar dagbesteding. Je kunt bij ons bijvoorbeeld terecht voor creatieve activiteiten of om te snoezelen. Ook organiseren we regelmatig evenementen als burendagen of een kerstmarkt.

Het dagcentrum

Dagcentrum Poelgeest is gevestigd op de 1e verdieping van het appartementencomplex de Clusiushof in de wijk Poelgeest. Het centrum heeft 4 lokalen. Deze hebben elk een keuken met inductiekookplaat, oven en magnetron. Er zijn 2 invalidentoiletten met wastafel en 1 ruimere badkamer met invalidentoilet, wastafel, een douche, een tilsysteem en een douchebrancard. Verder is er een muziekkamer waar je al je creativiteit kwijt kunt.

Activiteiten

Je kunt bij ons terecht voor meerdere activiteiten: in de tuin werken, knutselen en tekenen, maar ook een spelletje doen op de iPad. Behoefte om even te ontspannen? Wij hebben een prachtig snoezelruimte met ’water’ als thema .

Eens per week gebruik we de gymzaal van de school in de wijk. Verder zwemt een aantal deelnemers wekelijks in het zwembad van Oegstgeest. We organiseren regelmatig activiteiten, zoals een kerstlunch of lentefeest. 

Meedoen aan de dagbesteding?

Ouderen en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen bij ons terecht voor dagbesteding. Lijkt het je leuk om ook mee te doen? Dan ben je altijd welkom bij één van onze gezellige activiteiten.

Locatie en bereikbaarheid

Je vindt dagcentrum Poelgeest in Oegstgeest, aan de rand van Leiden. Op loopafstand liggen groepswoningen van ’s Heeren Loo. De locatie is gemakkelijk bereikbaar met de bus.

Bij Poelgeest draait alles om het geven van ruimte en het maken van eigen keuzes

Annette van Dam is inmiddels twee jaar manager bij Poelgeest, zij begon daar in de coronatijd. In die periode was alles natuurlijk anders, en veel cliënten kwamen om verschillende redenen niet meer terug naar deze dagbesteding. Nu zijn er gelukkig weer voldoende cliënten. Samen met Kim van der Linden, persoonlijk activiteitenbegeleider, neemt Annette ons mee in het verhaal over het succes van deze dagbesteding Poelgeest in Oegstgeest.

Lees meer

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op