Adres en contact
David Blesstraat 29
2526 BH Den Haag
Contact opnemen Direct aanmelden

Begeleid wonen in Den Haag
David Blesstraat 29

Wonen

Er is weer een nieuwe dag aangebroken. Het zonnetje schijnt en de koffie staat al klaar. De dag kan niet beter beginnen!

Vandaag gaan jullie met alle bewoners een bezoekje brengen aan de mooie duinen van Den Haag. Hopelijk blijft het mooi weer, want het wordt een flinke wandeling. Dat wordt lekker uitwaaien!

In het kort

Aan de David Blesstraat 29 is een woning (Het Karmijn) gevestigd voor mensen met een verstandelijke beperking en een Hindoestaanse afkomst. Er is plek voor zes bewoners. Bij de zorg en begeleiding wordt er rekening gehouden met de culturele achtergrond van de bewoners. De focus ligt op het begeleidings vraagstuk van iedere bewoner. Ook wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkeling en groei. Overdag gaan de meeste bewoners naar een vorm van dagbesteding.

De woning 

De woning heeft twee geschakelde eengezinswoningen met twee verdiepingen. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer. De huiskamer, keuken en badkamer worden gedeeld. Voor mindervaliden is de woning niet goed toegankelijk. 

Den Haag en Scheveningen: de parels van de kuststeden

’s-Gravenhage (Den Haag) is een stad in de provincie Zuid-Holland. De bruisende stad ligt dichtbij de kust (en Scheveningen) en heeft veel voorzieningen. De woning aan de David Blesstraat ligt in de Schilderswijk, vlakbij het station. De Schilderswijk is een multiculturele, drukbevolkte wijk. Ook ligt de woning op 20 minuten loopafstand van het centrum van ’s-Gravenhage. In het centrum vind je veel leuke winkels, cafetaria’s en restaurants. In de straten rond de woning zitten ook veel cafetaria’s, restaurants en andere voorzieningen. Verder zitten het wijkcentrum, het gezondheidscentrum, het ziekenhuis en dagbesteding in de buurt.

Naast het mooie centrum, kent Den Haag ook verschillende parken waar je heerlijk kunt wandelen. Een bekend park, en ook meteen een van de grootste in Den Haag, is het Westduinpark. Dit park is goed te bereiken met het openbaar vervoer. Ook het Zuiderpark is een aanrader. Vanaf de woning is het ongeveer 20 minuten lopen naar het Zuiderpark. Ook de Scheveningse Bosjes of de Pier van Scheveningen zijn zeker een bezoekje waard. Deze locaties zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer. 

Voor wie?

De woning aan de David Blesstraat 29 in ’s-Gravenhage (Den Haag) is voor volwassenen met een lichte tot matige verstandelijke beperking, veelal met psychiatrische problematiek. Ook hebben de bewoners een Hindoestaanse afkomst.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op