Adres en contact
Keukenhof 1
2161 AN Lisse
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding De Blockhut in Lisse
Keukenhof 1

Werk of dagbesteding

De chauffeur heeft jullie afgezet op de parkeerplaats. Met z’n allen lopen jullie het prachtige park in. Elke keer denk je weer dat je een sprookjesbos inloopt. Je gaat voorbij het grote kasteel en door naar De Blockhut. Iedereen gaat aan tafel zitten en de begeleider begint al snel met de training.

Daarna is het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Jullie worden in groepen gedeeld. Een deel gaat naar de boerderij, een ander deel naar het bos en jij gaat met je groep zorgen dat al gras op het terrein er netjes uitziet. Morgen is er een grote bruiloft gepland en je wil samen met het park er natuurlijk voor zorgen dat de paden er netjes uitzien.

In het kort

De Blockhut biedt deelnemers met een lichte beperking een productieve dagbesteding. Zij kunnen zich inzetten voor de natuur en de dieren. Ook maken zij hier decoratie- en gebruiksartikelen. De deelnemers kunnen met hun eigen talenten mooie resultaten bereiken. Dit op een prachtige locatie in Lisse, vlakbij de Keukenhof.

De Kasteelhoeve

De Blockhut

De Blockhut bevindt zich op het mooie landgoed van de Kasteelhoeve. Het is een grote houten hut waar al het gereedschap ligt en waar de mule staat. Je komt hier o.a. bijeen voor trainingen en voor de lunch. Maar je bent vooral bezig in de buitenlucht op het prachtige landgoed.

Activiteiten

Hou je van dieren? Dan kun je op de Kasteelhoeve dieren verzorgen op de Kinderboerderij Poelepetaat. Heb je groene vingers? Dan kun je groente en kruiden kruiden kweken in de moestuin. Of je kunt helpen bij de werkzaamheden op Landgoed Keukenhof.

Maar je kunt er ook voor kiezen om artikelen te maken die in de Landgoedwinkel de Pioen wordt verkocht.

De omgeving

Kasteel Keukenhof staat in Lisse, in het hart van de Bollenstreek. Het vormt het middelpunt van het sfeervolle en bosrijke Landgoed Keukenhof. Je wordt omringt door een historische omgeving. Tegelijkertijd is het ook bruisend van leven. Jij helpt er voor te zorgen dat de evenementen, tentoonstellingen of culturele activiteiten die worden georganiseerd er goed uitzien. Dit kunnen bijvoorbeeld bruiloften, tv-opnames, winterfair of concerten zijn. Verras jij de bezoekers ook met een mooie omgeving en een bijzondere beleving?

In het park zul je behalve het imposante kasteel, ook prachtige monumenten en beelden tegenkomen. Het park zelf is ook rijk aan groen en kleurrijke planten en bloemen. Daarnaast heeft het bos ook nog tweehonderd hectare bos en een weiland.

Voor wie?

Heb je een lichte verstandelijke beperking en vind je het leuk om in de buitenlucht te werken? Dan is deze dagbesteding misschien wat voor jou! In de Kasteelhoeve houd je je bezig met de natuur, dieren en met andere mensen. Het is belangrijk dat je hier dus ook echt van houdt. Uiteraard leren we je wat je precies moet doen. Na een tijdje kun je het dan misschien helemaal zelf.

Wat is jouw talent?

Je kunt samen met je jobcoach kijken waar jouw talenten liggen. Denk bijvoorbeeld aan landgoed- en tuinonderhoud, onderhoud aan het bos (maaien, snoeien, schoffelen etc.), hout kappen in het kapseizoen, onderhoud van de wandelroute, verzorging van de boerderijdieren, stallen uitmesten, opstrooien. Je kunt ook samen met de beroepskrachten meewerken aan het terreinonderhoud. Samen proberen we je meer vaardigheden te ontwikkelen en je zelfstandigheid te vergroten. Dit doen we onder andere door jou te vragen wat jij wil en wat jouw ambities zijn.

Certificaten

Als je deelneemt aan bepaalde trainingen, leer je bepaalde kennis en vaardigheden. Hier kun je certificaten voor halen. Zoals voor het werken met een bosmaaier, of het rijden van een mule (soort terreinwagen). Je kunt zelfs een officieel erkent kettingzaag diploma halen!

Doorgroeien

Door certificaten en diploma’s te behalen, creëren we voor jou kansen om door te groeien. Zo kunnen we jouw detacheren op andere plekken van het landgoed en eventueel laten uitstromen naar regulier werk in de maatschappij. Wil je meer weten? Of wil je een keertje komen kijken? Neem dan gerust contact met ons op.

De Kasteelhoeve is een burgerinitiatief van Stichting Kasteelhoeve in samenwerking met ’s Heeren Loo en landgoed Keukenhof.

De Kasteelhoeve

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op