Adres en contact
Watertoren 4-6
3853 HT Ermelo
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding De Ervaring in Ermelo
Watertoren 4-6

Werk of dagbesteding

Vandaag mag je weer naar de dagbesteding. Je kijkt er altijd naar uit omdat er veel te beleven is. Als je De Ervaring binnenloopt, hoor je al de van een gitaar en een piano. Ook merk je dat iedereen het naar hun zin heeft.
Als je langs het kooktheater komt, ruik je heerlijke dingen. Nog even wachten, want je gaat eerst naar de huiskamer voor een kopje thee. Je begeleider helpt je bij alles en zorgt dat jij een leuke dag hebt.

De tijd vliegt voorbij. Je hebt veel geprobeerd en ontdekt vandaag. Een leuke en zinvolle dag!

In het kort

Aan de watertoren 4-6 vind je het dagbestedingscentrum ‘De Ervaring’. Dit centrum richt zich op mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking. De groepen zijn vooral op leeftijd ingedeeld. Zo is er een groep met alleen jongeren en zijn er groepen met (jong)volwassenen en ouderen. Ook is er een groep voor mensen die zeer slechthorend of volledig doof zijn.

Wij zorgen voor veel begeleiding bij de activiteiten en kijken per individu naar wat mogelijk is. Zo zijn er activiteiten gericht op de zintuigen en doen we veel met muziek en creativiteit. Daarnaast maken wij regelmatig uitstapjes naar onder andere de kinderboerderij. Alle activiteiten zijn gericht op het aangaan van contact, invloed, waardering, erkenning en zelfontplooiing.

Gebouw

Wij zitten in een gebouw op het woonzorgpark van Ermelo met 6 themaruimtes, zoals een belevingstheater, een beautysalon, een huiskamer, een muziektheater, een sport- en spelruimte en een kooktheater. Ook is er een mooie rustruimte. Het gebouw grenst aan een grote afgesloten tuin met een schommel.

Voor mensen in een rolstoel is het gebouw goed toegankelijk. Er zijn 3 badkamers met een invalidentoilet, plafondlift en brancard. Het hele gebouw is ruim opgezet. 

Omgeving

Het woonzorgpark in Ermelo is helemaal ingericht voor mensen met een verstandelijke beperking. Verschillende voorzieningen zoals dagbesteding, de tandarts, huisarts en fysiotherapeut zijn dichtbij. Op het park kun je naar de Klinkboerderij, tuincentrum de Bloemenhof, of naar het restaurant of de kiosk van De Oude School. Wandelaars en fietsers hebben voorrang, dus maak buiten een rondje en geniet van de mooie omgeving. Ook kun je spelen op een veldje, in één van de speeltuinen of lekker bewegen met de toestellen langs het Fit & Fun pad.

Het park ligt aan de rand van Ermelo en dichtbij Harderwijk, aan de rand van de Veluwse bossen. Ermelo heeft veel voorzieningen en is een leuk dorp om te bezoeken. Vanaf het park ben je ook binnen 10 minuten rijden bij strand Horst aan het Veluwemeer. Een bushalte ligt op loopafstand. Daar kun je richting het centrum van Ermelo en het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is uitstekend. Vanaf het station in Ermelo kun je de bus pakken richting het zorgpark. Het busstation zit net buiten het park. Aan de rand van het centrum van Ermelo bevindt zich het station waar elk half uur treinen naar Zwolle en Amersfoort vertrekken.

Voor wie?

Het dagbestedingscentrum is voor mensen met een (zeer) ernstige verstandelijke beperking, vaak met een meervoudige beperking. Binnen het dagbestedingscentrum zijn verschillende groepen. Bijvoorbeeld een groep voor mensen met een auditieve beperking en een jongerengroep. De leeftijd in deze groep ligt tussen 18 en 25 jaar. Verder zijn er groepen gericht op volwassenen en senioren. In elke groep kijken we per individu naar wat mogelijk is.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op