Adres en contact
De Graafschap 10
8245 BS Lelystad
Contact opnemen Direct aanmelden

De Graafschap 10
De Graafschap

Vandaag ga je lekker in de tuin werken, want de bloemen hebben water nodig en de vogels moeten worden gevoerd. Leven in de woongroep op de Graafschap is leren je eigen verantwoordelijkheid te nemen, maar altijd met veel warmte en gezelligheid. ’s Avonds aan tafel lachen jullie je rot om de moppen van je begeleider, die eigenlijk echt niet kunnen. Jullie dagen elkaar uit voor een wedstrijdje: wie van jullie heeft de beste humor?

In het kort

Graafschap 6 en 8 vormen samen een woongroep met 24 uur begeleiding voor verstandelijk beperkte jongvolwassenen. Op de groep zijn rust en regelmaat erg belangrijk. Zo drinken en eten de bewoners elke dag samen op vaste tijden. Zij krijgen veel eigen verantwoordelijkheid en helpen bijvoorbeeld mee in huis en tuin. Zowel de bewoners als hun familie hebben veel inspraak in hoe het leven op de woongroep eruitziet.

Van alle gemakken voorzien

De ruime, lichte woning op de Graafschap heeft een gemeenschappelijke woonkamer met televisie- en internetaansluiting, een mooie keuken en een grote tuin. Elke bewoner heeft ook de mogelijkheid om op de eigen slaapkamer te internetten en televisie te kijken. De badkamers worden met 2 of 3 personen gedeeld.

Een praatje maken met de buren

Graafschap 6-8 ligt in de woonwijk Landstreken in Lelystad, aan een rustige straat met weinig verkeer. Een Albert Heijn is op loopafstand. Verder vind je in de buurt speeltuintjes, een kapper en een huisarts. Er is goed contact met de buren op de woongroep 10-12, maar ook met de rest van de buurt. De woning ligt vlak achter kanaal het Havendiep, waar je lekker even uit kunt waaien. Met het openbaar vervoer sta je binnen een kwartier in het centrum.

Wie worden hier begeleid?

De Graafschap 6-8 is een woning voor jongvolwassenen tussen 20 en 25 jaar met een lichte tot ernstige verstandelijke beperking. Vaak hebben zij bijkomende gedragsproblemen. Door de verschillen in leeftijd, geslacht en problematiek is de groepssamenstelling divers. Iedereen hoort erbij en helpt elkaar waar nodig.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? Klantcontact Landelijk helpt je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zit Klantcontact Landelijk klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.30 uur in de morgen tot 17.30 uur in de avond.

Neem contact op