A. van Voorthuysenschool | 's Heeren Loo
Vacatures 11 nieuw
Praktische info
Adres:
Clarenburg 1,
3834 BC Leusden
Contact opnemen Direct aanmelden Routebeschrijving

Dr. A. van Voorthuysenschool voor speciaal onderwijs in Leusden
Clarenburg 1

Leren en school

De bel gaat. Helaas, de pauze is voorbij. Dus tijd om naar de volgende les te gaan. Mens & maatschappij, je bent daar tegenwoordig bezig met geschiedenis. Jij vindt dit vaak van die saaie verhalen, niks aan. Maar dit keer heb je geluk, jullie gaan een film kijken over de tweede wereldoorlog. Spannend! De leraar gaat achteraf een discussie aan: wat hebben jullie gezien? En wat betekent dat dan? Dat vind jij heel leerzaam. Omdat hij jullie stapje voor stapje aan de hand neemt, kun je het tempo goed bijhouden. Je doet actief mee, en voor je het weet is de les voorbij en heb je weer van alles geleerd over de oorlog. Je krijgt hier echt de hulp die je nodig hebt!

In het kort

De dr. A. van Voorthuysenschool is onderdeel van ’s Heeren Loo onderwijs en dus één van de vier scholen binnen ’s Heeren Loo. Wij zijn een school voor voortgezet/speciaal onderwijs (VSO) en bieden onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). Wij werken veel samen met de VSO-afdeling van de Koningin Emmaschool.

De school zit op dit moment tijdelijk in Leusden. Vanaf 1 maart 2019 trekken we in op de nieuwbouw van de school in Amersfoort, naast kinderboerderij "de Vosheuvel".

Waarmee helpen wij jou?

Als je bij ons op school komt, helpen we jou extra met leren, ook al is het soms moeilijk. We zorgen dat je echt je eigen plekje hebt hier. Je leert niet alleen te leren, maar ook om met respect met elkaar om te gaan en sociaal te functioneren. Aan het eind van jouw schoolperiode bereiden wij jou ook voor op dagbesteding of werk, bijvoorbeeld door stage te lopen. Hier leer je wat er allemaal komt kijken bij werken, en hoe je dit moet toepassen in de praktijk. Wij willen dat jij zo goed mogelijk kunt functioneren in de maatschappij. Daarom kun je ook bij ons ook bepaalde certificaten halen. Wil je hier meer over weten, zie dan de website van de Voorthuysenschool.

Hoe zien de klassen eruit?

In het VSO hebben wij vijf groepen. Een klas heeft gemiddeld tussen de 10 en 15 leerlingen. Leerlingen komen bij ons binnen vanaf 12 jaar, en zij stromen meestal uit als zij maximaal 20 jaar oud zijn.

Activiteiten

We doen allerlei activiteiten samen, zoals een schoolkamp, disco of een sinterklaasviering. Gezellig!

's Heeren Loo onderwijs

De Voorthuysenschool in Leusden is één van de vier scholen van ‘s Heeren Loo onderwijs (De Lasenberg, Voorthuysenschool, Rietschans en Emaus college). Kenmerkend voor het onderwijs van 's Heeren Loo is dat kinderen en jongeren zich kunnen ontwikkelen vanuit zelfvertrouwen, zelfkennis en positief gedrag. Er is veel aandacht voor het aanleren van (sociale) vaardigheden. De leerlingen krijgen onderwijs aangeboden dat afgestemd is op hun niveau.

Openbaar vervoer

De school is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: tegenover de school zit een bushalte. In een klein half uurtje ben je bij het station Amersfoort.

Voor wie?

Het onderwijs bij ons is gericht op kinderen met ernstige leerproblemen, ook wel zeer moeilijk lerende kinderen (ZMLK). Wil je meer weten of je kind aanmelden voor de school, zie dan de website van de  Voorthuysenschool.

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, WhatsApp, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op