Vacatures 12 nieuw
Praktische info
Adres:
Appelhof 9,
2201 ZA Noordwijk
Contact opnemen Direct aanmelden

Dagbesteding Duet in Noordwijk
Appelhof 9

Werk of dagbesteding

Vandaag ga je een taart bakken op de dagbesteding. Lekker! Maar je hebt nog wel een paar vragen: wordt het een chocoladetaart of een slagroomtaart, en hoeveel boter gebruik je precies? Gelukkig helpt je persoonlijke begeleider een handje mee. 

Je leert bij Duet bovendien veel meer dan taart bakken alleen: sinds je deelneemt aan de dagbesteding, weet je hoe gezellig samenwerken kan zijn, en hoe fijn het is om geaccepteerd te worden zoals je bent.

In het kort

Duet is een dagbesteding voor volwassenen en ouderen met een ernstige of meervoudige beperking. De dagbesteding bestaat uit vijf verschillende groepen: de verwenkamer, de muziekgroep, de ABT-groepen (Activiteiten Begeleiding Thuis), de individuele dagbesteding en de KDB (Kort Durende Dagbesteding).

Ga je bij ons naar de dagbesteding, dan helpen we je om je vaardigheden zo lang mogelijk te behouden. Maar natuurlijk vinden we het het allerbelangrijkst dat je zowel samen als alleen zoveel mogelijk plezier beleeft.

De KDB

Kort Durende Dagbesteding (KDB) is een vorm van dagbesteding voor volwassenen en ouderen met een ernstige of meervoudige beperking. De groep bestaat uit twaalf deelnemers en en twee activiteitenbegeleiders. Op de KDB bieden we verschillende activiteiten aan, zoals snoezelen, voorlezen, muziek maken, bakken, dia’s kijken of plaatjesbingo. 

Activiteiten Begeleiding Thuis

Natuurlijk kan je ook thuis deelnemen aan dagbesteding. De ABT is er speciaal voor mensen die door een (meervoudige) beperking niet meer in staat zijn om activiteiten in een dagcentrum te ondernemen. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn er één of twee activiteitenbegeleiders. De groepsgrootte varieert dan van vijf tot zeven of tien tot twaalf deelnemers. Er is een programma per dag, maar er wordt ook gekeken hoe de sfeer in de groep is. Hierop passen wij het programma aan. 

Voor iedereen is er persoonlijke aandacht. Dit kan bestaan uit een wandeling, een voetenbad, een massage, samen een gesprek aangaan of een werkje maken. Als er een begeleider op de woning aanwezig is, kun je natuurlijk ook altijd even naar buiten. 

De Muziekgroep

Zet je bij jou op de woning altijd de radio aan, of zing je zelf graag? Op de muziekgroep ben je welkom om naar een vrolijk liedje te komen luisteren. Zo helpen we je je vaardigheden zoveel mogelijk te behouden en sociale interactie aan te gaan. De nadruk ligt op meebeleven en herhaling, zodat veiligheid en herkenbaarheid ontstaat. Jouw eigen inbreng vinden we erg belangrijk. Heb je een liedje dat je graag wil horen? Roep maar! 

Locatie en bereikbaarheid

De dagbestedingslocatie delen we met basisschool de Oeverpieper en de multimedia dagbesteding. Alle lokalen bevinden zich op de begane grond. In dit pand maken we gebruik van twee lokalen. Een invalidentoilet is aanwezig.

Dagbesteding Duet is onderdeel van woonzorgpark Willem van den Bergh. Het park is gelegen in een prachtige groene omgeving. Je vindt er vele woningen en andere dagbestedingslocaties van ’s Heeren Loo. Het terrein is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Bij de ingang van de wijk is een bushalte met een directe verbinding naar station Leiden. 

Adres en contact

Appelhof 9
2201 AC Noordwijk

duet-kdb@sheerenloo.nl
071 364 27 75

Contact

Wil je meer weten over 's Heeren Loo? Of heb je een vraag? We helpen je graag op weg. Je kunt ons op verschillende manieren bereiken. Per telefoon, chat, e-mail of via social media. Net wat jij prettig vindt. Van maandag tot en met vrijdag zitten wij klaar om jouw vragen te beantwoorden. Van 08.00 uur in de morgen tot 18.00 uur in de avond.

Neem contact op